Jordanija - atverkite kultūros lobių skrynią ir atraskite naujų potyrių

319€
  • Kelionės metu vidutinė temperatūra +22


Neradote ko ieškojote?

Rašykite mums!





Akaba – kurortas vertinantiems kokybišką poilsį

Akaba – tai miestas, įsikūręs Jordanijos pietuose, žavintis nuostabiais vaizdais. Miestas yra nedidelis, tačiau dėl prieigos prie jūros labai reikšmingas visai šaliai. Akaba yra įsiterpusi tarp Izraelio ir Saudo Arabijos, Egiptas taip pat visai šalia. Šioje strateginėje vietoje pirmieji gyventojai įsikūrė prieš daugiau nei 6000 metų, o šiandien čia yra sudarytos puikios sąlygos turizmui. Atvykėlius vilioja fantastiškas povandeninis pasaulis, puikūs paplūdimiai, ir, žinoma, kokybiškas poilsis, kurio taip trokšta visi keliautojai.

KLIMATAS

Kelionę į Akabą galima planuoti ištisus metus – net ir žiemą termometro stulpelis rodo ne mažiau nei 20 laipsnių šilumos, o vasarą oro temperatūra gali įkaisti net iki 35-40 laipsnių Celsijaus. Geriausias metas aplankyti Akabą – kovo-gegužės ir rugsėjo-lapkričio mėnesiai, kuomet mieste yra pakankamai šilta, tačiau ne per daug karšta. Balandžio mėnuo Jordanijoje yra vienas gražiausių – šiuo laikotarpiu galima lepintis maloniai šildančiais saulės spinduliais ir grožėtis įvairiaspalvėmis lauko gėlėmis.

Vidutinė oro ir vandens temperatūra:

Mėnuo

 

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Oro temperatūra dieną

21

23

26

31

35

38

40

39

37

33

27

22

Oro temperatūra naktį

9

11

14

18

21

24

25

25

24

20

15

11

Vandens temperatūra

22

21

22

23

24

25

27

28

28

26

25

23

ĮDOMŪS FAKTAI APIE AKABĄ

  • 1965 metais Jordanijos karalius Huseinas nusprendė išplėsti Akabos pakrantės ruožą, todėl iš Saudo Arabijos įsigijo 12 km pakrantės (tiksliau, išmainė į 600 kvadratinių kilometrų dykumos);
  • Akaba – turizmo, prekybos ir pramonės centras, kuriame šiuo metu gyvena apie 140 000 žmonių;
  • Akabos kurorto pakrantės ilgis – net 27 kilometrai.

KAIP PAŽINTI AKABĄ?

Akaboje galima keliauti keliais būdais – pėsčiomis, autobusu, nuomotu automobiliu arba taksi. Automobilio nuoma parai kainuos maždaug 25 eurus, juo galėsite keliauti ne tik po kurortą, bet taip pat patogiai pasieksite kitas Jordanijos vietoves. Taip pat Akaboje populiaru keliauti taksi – toks pasirinkimas yra gana nebrangus. Keliones autobusu keliautojai nepelnytai pamiršta – šiame kurorte siūlomi įvairūs maršrutai, o autobusai yra ne tik patogūs, bet taip pat turintys oro kondicionierius, kas ypatingai svarbu karštą vasaros dieną.

AKABOS VIRTUVĖ

Tradiciniai Jordanijos patiekalai pasižymi ypatingu kvapnumu, nėra aštrūs. Pietūs įprastai pradedami nuo užkandžių – patiekiama šviežių daržovių su prieskoniais bei įvairiais padažais. Patiekalų gamyboje daržovės naudojamos itin gausiai – galėsite paragauti patiekalų, pagamintų iš baklažanų, aguročių, žiedinių kopūstų, pupelių, bulvių, ir t.t. Mėsa dažniausiai kepama grilyje, gausiai naudojama ėriena, jautiena ir aviena. Kavinėse ir restoranuose siūlomas didelis saldumynų asortimentas: galima paragauti saldėsių su datulių įdaru, taip pat ir sezamų sėklomis, riešutais ir medumi pagardintų kepinių. Kavos gėrimas šalyje yra tarsi ritualas, itin populiari kava su kardamono prieskoniu. Šalyje įprasta vakarieniauti gana vėlai – apie 21-22 valandą.

Tradiciniai patiekalai, kurių verta paragauti nuvykus:

  • Musachan – alyvuogių aliejuje keptas viščiukas su svogūnų padažu (patiekiamas su duona);
  • Mansaf – ėriukas su jogurtiniu padažu;
  • Makliuba – troškintos daržovės su žuvimi arba mėsa;
  • Yakhneh – mėsos, mažų svogūnėlių ir įvairių daržovių troškinys;
  • Shishkebab – ant žarijų kepta aviena arba vištiena su svogūnais ir pomidorais;
  • Kabsa – daržovės su mėsa su ryžiais.

Akabos alkoholiniai gėrimai:

  • Araq – anyžinė degtinė.

NAUDINGA INFORMACIJA

Viza: Lietuvos Respublikos piliečiams viza yra būtina. Vizą galėsite gauti atvykę į Jordanijos oro uostą – viza suteiks teisę šalyje išbūti iki 30 dienų. Jei į Jordaniją atvyksite per Allenby/Karaliaus Husseino sienos kirtimo punktą, būtina turėti iš anksto Jordanijos ambasados išduotą vizą.

Kalba: arabų. Akaboje neretai galima susikalbėti ir anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų ar italų kalbomis.

Valiuta: Jordanijos dinaras (apie 0,87 €). Kai kuriuose prekybos centruose galima atsiskaityti doleriais.

Kainos: Akaboje kainos labai panašios kaip ir Lietuvoje. Pietūs restorane asmeniui kainuos apie 20 eurų, greitojo maisto užkandinėje galima pavalgyti už 3-5 eurus, vandens litro kaina siekia apie eurą.

Saugumas: Akaba keliautojams yra saugi. Svarbiausia saugoti savo asmeninius daiktus, nesinešti vertingų daiktų į paplūdimį. Rekomenduojama negerti vandens iš čiaupo.

Draudimai: Jordanijoje nėra leistinas alkoholio vartojimas viešose vietose, taip pat draudžiama viešai pasirodyti neblaiviam. Už prekybą narkotikais gresia mirties bausmė.

Vairavimas: jei nuspręsite išsinuomoti automobilį, būkite labai atsargūs vairuodami. Jei įvyktų eismo įvykis, kurio metu būtų sužeistas pėsčiasis, vairuotojui gali grėsti didžiulė bauda ar net kalėjimas. Taip pat svarbu žinoti, kad nuomotu automobiliu negalima išvykti už šalies ribų.

Fotografavimas: šalyje draudžiama fotografuoti karinius pastatus ir valstybinius objektus. Fotografuoti žmones nėra draudžiama, tačiau mandagu prieš tai atsiklausti.

Lauktuvės: arabiški suvenyrai, susiję su Jordanijos kultūra, saldumynai, dekoratyviniai buteliai su smėliu, skaros, sidabro gaminiai, prieskoniai, aliejus.

KĄ PAMATYTI? KUR PAILSĖTI?

Mamluk pilis

Mamluk pilis yra vienas labiausiai lankomų Akabos objektų. Ši pilis buvo pastatyta XVI amžiuje valdžiusiam sultonui. Mamluk  pilis per daugybę gyvavimo metų atlaikė įvairius išpuolius, įskaitant ir Pirmojo pasaulinio karo neramumus. Mamluk pilis buvo įamžinta ir 1962 metais susuktoje kino juostoje „Lawrence of Arabia“ (režisisavo David Lean). Mamluk pilį turistai gali aplankyti sekmadienį-ketvirtadienį nuo 8 iki 16 valandos, kitomis dienomis – nuo 10 iki 16 h.

Palm Byčas

„Palm Beach“ – tai nemokamas paplūdimys, esantis pietinėje pakrantėje. Iš miesto centro į paplūdimį galima atvykti per maždaug 10 minučių. Tai – tobula vieta maudynėms, mėgavimuisi saulės voniomis ar saulėlydžio stebėjimui.

Kelionė į Vadi Rumą

Vadi Rumas – tai akmenuota dykuma, nuo Akabos nutolusi 60 kilometrų. Taip pat ši vietovė vadinama Mėnulio slėniu (šis Žemės kampelis yra beveik nepaliestas žmogaus rankos, turistus žavi neįprastas dykumos reljefas, neapleidžia jausmas, kad lankomasi Mėnulyje). Vadi Rumo teritorijoje gyvena beduinų gentys, galima sutikti besiganančių baltųjų oriksų, pamatyti driežų bei gyvačių. Vadi Rumo dykuma atrodo tarsi chameleonas, nuolat keičiantis savo spalvas. Kalnai, smėlis ir uolienos atrodo tai baltos, tai geltonos, juodos ar net skaisčiai raudonos. Turbūt įspūdingiausiai dykuma atrodo saulei tekant ir leidžiantis.

Akabos archeologinis muziejus

Jei norite geriau pažinti Akabos istoriją, tiesiog privalote apsilankyti archeologiniame muziejuje. Čia rasite net ir labai senų eksponatų, kuriems šiuo metu yra daugiau nei 6000 metų,  taip pat gausybę VII-XII a. amžiaus monetų, raštų, ir t.t.

Nardymas

Viešint Akaboje būtų tikra nuodėmė neišbandyti nardymo. Čia esantys koralų rifai yra nepaprastai spalvingi, o skaidrus jūros vanduo užtikrina, kad jūs galėsite pasigėrėti nepaprastais vaizdais. Nardymo centrų Akaboje rasite ne vieną ir ne du, tad šia pramoga galės pasimėgauti ir patyrę nardytojai, ir tie turistai, kurie šią pramogą bandys dar tik pirmą kartą (tokiu atveju pasirenkamas paviršinis nardymas).

Laivas stikliniu dugnu

Jei nardymas nėra mėgstamiausia jūsų veikla, taip pat galite leistis į kelionę laivu, kurio stiklinis dugnas leis pasimėgauti povandeninio pasaulio vaizdais. Akaboje siūlomos kelionės laivu gali trukti vos vieną valandą arba pusdienį (pasirinkus ilgesnę kelionę į kainą įskaičiuojami ir pietūs laive).

Akabos paukščių observatorija

Gamtos mylėtojams tiesiog privalu apsilankyti Akabos paukščių observatorijoje, kurioje bus galima pasigėrėti įvairiomis paukščių rūšimis.




Jordanija - atverkite kultūros lobių skrynią ir atraskite naujų potyrių

319€
  • Kelionės metu vidutinė temperatūra +22


Netinka kelionės data? Pateikite užklausą
Šiaurės Kipras (7 naktys) - Pia Bella 4* viešbutyje su soft viskas įskaičiuota maitinimu

Šiaurės Kipras (7 naktys) - Pia Bella 4* viešbutyje su soft viskas įskaičiuota maitinimu

  • Pia Bella 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
568€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Royal Brayka Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Royal Brayka Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Royal Brayka Resort 5*
  • 7 naktys
  • iš Vilniaus
  • Kelios datos
499€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Lazuli 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Lazuli 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Lazuli 5*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
519€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Albatros Sea World Marsa Alam 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Albatros Sea World Marsa Alam 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Albatros Sea World Marsa Alam 5*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
619€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - El Malikia Resort Abu Dabbab 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - El Malikia Resort Abu Dabbab 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • El Malikia Resort Abu Dabbab 5*
  • 7 naktys
  • iš Vilniaus
  • Kelios datos
569€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Akassia Swiss Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Akassia Swiss Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Akassia Swiss Resort 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
609€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Casa Mare Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Casa Mare Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Casa Mare Resort 5*
  • 7 naktys
  • iš Vilniaus
  • Kelios datos
439€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Hilton Marsa Alam Nubian Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Hilton Marsa Alam Nubian Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Hilton Marsa Alam Nubian Resort 5*
  • 7 naktys
  • iš Vilniaus
  • Kelios datos
599€
Tapkite registruotu vartotoju Ir naudokitės klientų Vip zona
Draugaukime
Šiaurės Kipras (7 naktys) - Riverside Garden Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Šiaurės Kipras (7 naktys) - Riverside Garden Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Riverside Garden Resort 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
489€
Šiaurės Kipras (7 naktys) - Courtyard Long Beach 4* viešbutyje su privačia virtuvės zona numeryje

Šiaurės Kipras (7 naktys) - Courtyard Long Beach 4* viešbutyje su privačia virtuvės zona numeryje

  • Courtyard Long Beach 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
558€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Dream Lagoon & Aqua Park Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Dream Lagoon & Aqua Park Resort 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Dream Lagoon & Aqua Park Resort 5*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
499€
Šiaurės Kipras (7 naktys) - Long Beach Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Šiaurės Kipras (7 naktys) - Long Beach Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Long Beach Resort 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
598€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - The Three Corners Happy Life Beach Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - The Three Corners Happy Life Beach Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • The Three Corners Happy Life Beach Resort 4*
  • 7 naktys
  • iš Vilniaus
  • Kelios datos
599€
Albanija (7 naktys) - Marika 4* su viskas įskaičiuota maitinimu

Albanija (7 naktys) - Marika 4* su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Marika 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
599€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Sentido Akassia Beach 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Sentido Akassia Beach 5* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Sentido Akassia Beach 5*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
559€
Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Blue Reef Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

Egiptas, Marsa Alamas (7 naktys) - Blue Reef Resort 4* viešbutyje su viskas įskaičiuota maitinimu

  • Blue Reef Resort 4*
  •  7 naktys
  •  iš Vilniaus
  • Kelios datos
419€