Kelionių paieška

Skaičiuojame kursu 4.35


Greek Pride Hotel & Apartments

Graikija / Chalkidikė / Skala Fourkas
434 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:22996

Kitos kelionės datos

Iris

Graikija / Chalkidikė / Siviri
457 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24192

Kitos kelionės datos

Xenios Port Marina

Graikija / Chalkidikė / Pefkochori
480 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija / Chalkidikė

Pasiūlymo aprašymas:
Įsikūręs ramioje vietoje, apsuptas žalių kalvų, viešbutis išsiskiria savo baltais pastatais. Viešbučio savininkai yra graikų šeimyna, kuri viešbutyje sukūrė jaukią, šeimyninę atmosferą, tinkančią ramioms atostogoms. Glarokavos paplūdimyje viešbučio svečiams skirti nemokami skėčiai ir gultais. Viešbučio kambariai yra dekoruoti ryškiomis spalvomis. Viešbučio teritorijoje yra baseinas ir baras, o sezono metu vyksta animacinė programa skirta ir suaugusiems, ir vaikams.

Vieta:
apie 3 km nuo miestelio centro PEUKOCHORI su parduotuvėmis, smuklėmis ir barais; apie 90 km nuo Salonikų oro uosto; autobusų sustojimo aikštelė prieš viešbutį.

Paplūdimys:
Glarokavos - viešas, smėlio, apie 300 m nuo viešbučio, nuėjimas asfaltuotu keliu, nemokami skėčiai ir gultai.

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, graikiška kategorija B, pastatytas 1991 m., renovuotas 2005 m., 92 kambariai, pagrindinis pastatas 2 aukštų, fojė, visą parą veikianti registratūra, nemokamas registratūroje seifas, pagrindinis restoranas - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai; baras prie baseino; už papildomą mokestį: belaidis internetas fojė ir bare (apie 5 EUR/1 val.); priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Studija:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos vaikams), apie 27 m², gerai prižiūrimas; praktiškai įrengtas, vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, virtuvėlė su reikalinga įranga; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą arba baseiną;

šeimyninis:
keturvietis, apie 31 m², įranga kaip studijos tipo kambario, vaizdas į sodą arba baseiną; šeimyninis kambarys už papildomą mokestį.

Sportas ir pramogos:
stačiakampio formos gėlo vandens baseinas, apie 250 m², gylis 0,9-2 m, braidymo baseinėlis vaikams, apie 20 m², gylis 0,5 m, prie baseino nemokami gultai ir skėčiai; vaikų žaidimo aikštelė, animacija suaugusiems ir vaikams (liepa-rugsėjis).

All inclusive:
pusryčiai (7.00-10.00), pietūs (12.00-14.30), vakarienė (19.00-21.30) pagrindiniame restorane; nealkoholiniai gėrimai (7.00-23.00), vietinės gamybos alkoholiniai gėrimai (10.30-23.00) bare: privaloma nešioti apyrankes all inclusive.

Kontaktai:
0030/2374092000, www.portmarina.gr




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:752

Kitos kelionės datos

Greek Pride Seafront

Graikija / Chalkidikė / Skala Fourkas
480 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:22997

Kitos kelionės datos

Xenios Dolphin Beach

Graikija / Chalkidikė / Possidi
503 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija / Chalkidikė

Pasiūlymo aprašymas:
Viešbutis jaukus, pilnai renovuotas 2011 metais. Įsikūręs vos keli žingsniai pėsčiomis nuo Possidi centro su smuklėmis, barais ir parduotuvėmis. Viešbutį supa kruopščiai prižiūrimas sodas, kuriame yra gražus baseinas su baru. Praktiškai įrengtuose kambariuose yra visi patogumai, kurių reikia nerūpestingoms atostogoms. Viešbutis išsiskiria nemokamomis paslaugomis paplūdimyje bei skania ir įvairia all inclusive maitinimo programa. Tai puiki vieta šeimos atostogoms arba poilsiui draugų būryje.

Vieta:
centre POSSIDI miestelio, su parduotuvėmis, smuklėmis ir barais, apie 15 min pėsčiomis nuo Poseidono šventyklos ir 150 metų jūros švyturio; apie 90 km nuo Salonikų oro uosto; autobusų sustojimo aikštelė prieš viešbutį.

Paplūdimys:
Possidi, viešas, smėlio-žvyro, apie 20 m nuo viešbučio, perėjus per gatvę (nedidelis judėjimas), nemokami skėčiai ir gultai.

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, graikiška kategorija B, pastatytas 1993 m., renovuotas 2011 m., 67 kambariai, pagrindinis pastatas: 2 aukštai, fojė, visą parą veikianti registratūra, pagrindinis restoranas - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai; baras prie baseino, seifas registratūroje; už papildomą mokestį: belaidis internetas registratūros fojė ir bare (apie 5 EUR/1 val.); priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis, apie 19 m², gerai prižiūrimas; praktiškai įrengtas, vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą arba baseiną;

šeimyninis:
trivietis (galima 1 papildoma vieta vaikui), apie 31 m², įranga kaip standartiniame kambaryje, vaizdas į baseiną arba dalinis vaizdas į jūrą.

Sportas ir pramogos:
netaisyklingos formos, gėlo vandens baseinas, apie 200 m², gylis 0,5-2,2 m, išskirta dalis vaikams, gylis 0,5 m, prie baseino nemokami gultai ir skėčiai.

All inclusive:
pusryčiai (7.00-10.00), pietūs (12.00-14.30), vakarienė (19.00-21.30) pagrindiniame restorane; nealkoholiniai gėrimai (7.00-23.00), vietinės gamybos alkoholiniai gėrimai (10.30-23.00) bare: privaloma nešioti apyrankes all inclusive.

Kontaktai:
0030/2374043777, www.dolphin-beach-hotel.com




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:859

Kitos kelionės datos

Xenios Possidi Paradise

Graikija / Chalkidikė / Possidi
526 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
****
Regionas:
Graikija/ Chalkidikiė

Pasiūlymo aprašymas:
Malonus, jaukus viešbutis įsikūręs ramioje vietoje. Viešbutis randasi tiesiai šalia paplūdimio, tuo pačiu arti vaizdingo Possidi centro su įvairiomis pramogomis. Puiki vieta praleisti nuostabias atostogas graikiškoje atmosferoje. Viešbutyje yra baseinas, jaukūs kambariai ir populiari all inclusive maitinimo programa.

Vieta:
apie 100 m nuo centro POSSIDI, apie 5 km nuo Kalandra; apie 110 km nuo tarptautinio Salonikų oro uosto.

Paplūdimys:
viešas, smėlio-akmenų, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 30 m nuo viešbučio, perėjus gatvę, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 8 EUR/2 gultai ir skėtis).

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, graikiška kategorija A, pastatytas 1991 m., renovuotas 2008 m., 63 kambariai, dviejose viešbučio dalyse, erdvus ir elegantiškas fojė, visą parą veikianti registratūra, pagrindinis restoranas - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, kėdutės skirtos vaikams; baras prie baseino, terasa su vaizdu į sodą, nemokamas belaidis internetas fojė; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos), apie 20-25 m², gerai prižiūrimas; praktiškai įrengtas, vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, seifas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą arba baseiną.

Sportas ir pramogos:
netaisyklingos formos gėlo vandens baseinas, apie 200 m², gylis 0,5-1,6 m, išskirta dalis vaikams, gylis 0,6 m, prie baseino nemokami gultai ir skėčiai; stalo tenisas, treniruoklių salė, sauna; vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: biliardas (0,5 EUR/partija); sveikatingumo ir grožio centras: grožio salonas, manikiūras, pedikiūras, masažai.

All inclusive:
pusryčiai (7.00-10.00), pietūs (13.00-15.00), vakarienė (19.00-21.00), pagrindiniame restorane; šalti ir karšti užkandžiai bare prie baseino (14.30-16.30); nealkoholiniai gėrimai (7.30-23.00), vietinės gamybos alkoholiniai gėrimai (10.30-23.00) bare: privaloma nešioti apyrankes all inclusive.

Kontaktai:
0030/2374042030, www.possidiparadise.gr




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:510

Kitos kelionės datos

Dryades

Graikija / Chalkidikė / Siviri
609 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija / Chalkidikė

Pasiūlymo aprašymas:
Viešbutis pavadintas graikiškos miškų nimfos Dreadės vardu, yra idiliška vieta apgaubta ramybės. Viešbutis įsikūręs pušyne, kuris kartu su jūros jodu sukuria nuostabų mikroklimatą. Viešbutyje sukurta privati ir intymi atmosfera, puikiai tinka praleisti atostogas dviese. Graži aplinka kviečia pasivaikščioti pėsčiomis bei aplankyti artimiausią miestelį, besigrožint kelyje esančiais nuostabiais vaizdais.

Vieta:
ant aukšto kalno, apie 1 km nuo centro SIVIRI su parduotuvėmis, smuklėmis ir barais; apie 88 km nuo Salonikų oro uosto.

Paplūdimys:
smėlio-akmenų, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 150 m nuo viešbučio, nusileidimas laiptais, be paplūdimio paslaugų; Siviri, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 1 km nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 7 EUR/komplektas: 2 gultai ir skėtis).

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, graikiška kategorija B, pastatytas 1995 m., renovuotas 2009 m., 17 kambariai, pagrindinis pastatas, 2 aukštai, fojė, registratūra (veikia: 7.00-24.00), nemokamas registratūroje seifas, restoranas Dryades - švediškas stalas arba serviruojama, tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai; baras prie baseino, mini marketas, terasa su vaizdu į jūrą ir Olimpo kalną; už papildomą mokestį: belaidis internetas registratūros fojė ( 5 EUR/30 min); priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos vaikams), apie 30 m², gerai prižiūrimas, praktiškai įrengtas, vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą arba baseiną.

Sportas ir pramogos:
netaisyklingos formos, gėlo vandens baseinas, apie 50 m², gylis 0,9-2 m, nedidelis braidymo baseinėlis vaikams, apie 10 m², gylis 0,5 m, prie baseino nemokami gultai ir skėčiai.

Kontaktai:
00302374041654, www.hoteldriades.com




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:678

Kitos kelionės datos

Mendi

Graikija / Chalkidikė / Kalandra
623 €
  • Data: 2024-06-05 - 2024-06-13 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:6036

Kitos kelionės datos

Simantro Resort

Graikija / Chalkidikė / Sani
632 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

Region:

Grecja / Chalkidiki

Opis oferty: :

Otoczony lasem piniowym, pooony w spokojnej okolicy, tu przy piknej, piaszczystej play w zatoce Sani, do ktrej zej mona wprost z hotelowego ogrodu. Elegancki, urzdzony w bizantyjskim stylu, z elementami kamienia i drewna, pooony na rozlegym terenie, jest wymarzonym miejscem na oderwanie si od codziennoci i odpoczynek w gronie rodziny lub przyjaci. Na miejscu mnstwo moliwoci spdzenia wolnego czasu: baseny, animacje, sporty wodne na play, siownia a nawet centrum spa z profesjonalnymi zabiegami i relaksujcymi masaami. Hotel synie rwnie ze wietnej kuchni i miej obsugi, ktra dba o to, aby kady czu si tutaj wyjtkowo.

POOENIE: :

ok. 3 km od centrum maej miejscowoci SANI, ok. 5 km od portu ze sklepami i barami; ok. 85 km od portu lotniczego w Salonikach.

PLAA: :

hotelowa, piaszczysta, agodne zejcie do morza, wyrniona certyfikatem Bkitna Flaga, bezporednio przy hotelu, dojcie chodnikiem przez hotelowy ogrd, bezpatne parasole, leaki i materace, rczniki (kaucja: ok. 10 EUR).

HOTEL: :

piciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1992 r., odnowiony w 2009 r., 346 pokoi, 15 budynkw - pawilony, 2 pitra, 3 windy, przestronne lobby, caodobowa recepcja, 2 restauracje: gwna Naos - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i midzynarodowa, dostpne foteliki i menu dla dzieci, Troulos z widokiem na basen i ogrd - la carte, kuchnia miedzynarodowa - gourmet; w restauracjach dostpne dania wegetariaskie, 4 bary: Macedonian w lobby, przy basenie, Maistrali z widokiem na pla, Troulos; kantor, parking, minimarket, sklep z pamitkami; 9 sal konferencyjnych, najwiksza dla 500 osb, taras z widokiem na morze, ogrd, bezpatny internet bezprzewodowy (1 godz./dzie, pniej patny: 3 EUR/doba); za opat: pralnia; udogodnienia dla niepenosprawnych (pokoje, rampy, podjazdy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

POKJ::

standardowy: :

2-os. (moliwo 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m2, zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodwka, sejf (patny: ok. 1 EUR/dzie); bezpatne eczko dla dziecka do 2 lat na zamwienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzeseka), widok na ogrd lub basen.

SPORT I ROZRYWKA: :

2 baseny, nieregularny ksztat, sodka woda, g. 1,8 m: ok. 400 m2, g. 1,8 m, i 350 m2, w 2 basenach wydzielona cz dla dzieci, ok. 15 m2, g. 0,6 m, przy basenach bezpatne parasole, leaki i materace, rczniki (kaucja: ok. 10 EUR); basen kryty, nieregularny ksztat, sodka woda, ok. 150 m2, g. 1,8 m; tenis stoowy, rzutki, boccia, siatkwka i pika plaowa; plac i pokj zabaw dla dzieci, miniklub (4-17 lat), dyskoteka (czynna raz w tyg.), animacje dla dorosych i dzieci, m.in. aqua aerobik; za opat: 3 korty do tenisa z owietleniem i wypoyczalni sprztu (ok. 5 EUR/godz.), siownia; za opat: centrum spa: sauna, ania parowa, manicure, pedicure, aromaterapia, ajurweda,masae; sporty wodne: kajaki (ok. 10 EUR/godz.), narty wodne (30 EUR/15min), skutery wodne (ok. 40 EUR/15 min), rowerki wodne (ok. 15 EUR/godz.).

ALL INCLUSIVE::

niadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-22.30) w formie bufetu w restauracji gwnej; kawa i herbata w wyznaczonym barze (10.00-24.00); napoje bezalkoholowe (10.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.30-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT: :

0030/2374031302,, www.simantrobeach.gr

GRATIS: :

wiadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plaowyWi-Fi


ref:3453

Kitos kelionės datos

Alkion

Graikija / Chalkidikė / Kriopigi
639 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:6012

Kitos kelionės datos

Xenios Anastasia Resort & Spa

Graikija / Chalkidikė / Nea Skioni
641 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Graikija / Chalkidikė

Apie pasiūlymą: viešbutis elegantiškas ir patogus, įsikūręs ramioje vietoje, todėl puikiai tinka atsipalaiduoti nuo miesto šurmulio. Svečiams siūlomas sode esantis baseinas, nemokamos paslaugos paplūdimyje, o norintiems aplankyti Nea Skioni miesto centrą – autobuso stotelė visai šalia viešbučio. Šiuolaikiniai standartiniai kambariai ir apartamentai garantuos patogią viešnagę visai šeimai.

Vieta: apie 3 km iki Nea Skioni miesto centro, kur parduotuvės, barai; apie 90 km nuo Thessaloniki oro uosto; autobusų stotelė apie 20 m nuo viešbučio; nemokamas viešbučio autobusas į Nea Skioni miestą.

Paplūdimiai: privatus, smėlio ir uolų, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 30 m nuo viešbučio, tiesioginis priėjimas nuo viešbučio, nemokami skėčiai, gultai ir čiužiniai, esantys tik šioje viešbučio paplūdimio zonoje; Nea Skioni, viešas, smėlio ir uolų, nuolaidus įėjimas į jūrą, apdovanotas Mėlynosios vėliavos sertifikatu, apie 3 km nuo viešbučio, skėčiai ir gultai (apie 8 EUR rinkiniui).

Viešbutis: 5 žvaigždučių, pastatytas 2001 metais, renovuotas 2014 metais, 107 kambariai, 1 pastatas, 2 aukštai, liftas, fojė, visą parą dirbanti registratūra; restorane švediškas stalas, kėdutės vaikams; baras fojė ir prie baseino; mini marketas; konferencijų centras iki 200 žmonių; terasa su vaizdu į jūrą; nemokamas belaidis internetas; už papildomą mokestį: vaikų priežiūra, skalbimo paslaugos, kirpėjo paslaugos, kambarių aptarnavimas; galima atsiskaityti kreditinėmis kortelėmis: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

Kambariai:
standartinis dvivietis: apie 23 m2, gali būti 1 ar 2 papildomos lovos vaikams, yra valdomas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia, tualetas, plaukų džiovintuvas), bevielis internetas, palydovinė televizija, telefonas, mini baras, seifas; nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų amžiaus (reikia rezervuoti prieš atvykstant); balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į kalnus.

Sportas ir laisvalaikis: baseinas apie 1-1,8 m gylio, atskira zona vaikams, prie baseino nemokami skėčiai, gultai ir rankšluosčiai; sporto salė, smiginis, stalo tenisas, tinklinis; žaidimų kambarys vaikams, animacija suaugusiems ir vaikams, mini klubas (4-12 metų), diskoteka; už papildomą mokestį: 2 teniso kortai (apie 10 EUR / val); SPA centre: nemokama: uždaras baseinas, sūkurinė vonia, sauna; mokama: kūno priežiūros procedūros, masažai.

Viskas įskaičiuota: švediško stalo pusryčiai (7:30-10:00); vėlyvieji švediško stalo pusryčiai (10:00-10:30); švediško stalo pietūs (12:30-14:30); švediško stalo vakarienė pagrindiniame restorane (19:00-21:00); užkandžiai bare prie baseino (16:00-18:00); užkandžiai tam tikruose baruose (10:00-12:00 ir 15:00-18:00); ledai (9:00-23:00); gaivieji gėrimai (9:00-24:00) ir vietiniai alkoholiniai gėrimai nurodytuose baruose (9:30-23:00); reikia dėvėti apyrankes „viskas įskaičiuota“.

Kontaktai: 0030/02374071400, www.xvh.gr




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:1802

Kitos kelionės datos

Elinotel Sermilia Resort

Graikija / Chalkidikė / Psakoudia
756 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24193

Kitos kelionės datos

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Graikija / Chalkidikė / Agia Paraskevi
770 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24216

Kitos kelionės datos

Elinotel Apolamare

Graikija / Chalkidikė / Hanioti
802 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

:

5
Grecja/Chalkidiki

Informacje Ogólne :

Witamy Apolamare w Hanioti / Chanioti. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysto-żwirowej. Miasta położone najbliżej hotelu to Thessaloniki (100), Kassandria (20 km) i Nea Moudania (35). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, klimatyzację i lobby. W 2-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i niemiecku. Dzieci mają własny program animacji. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą i brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko SKG (90 km). W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, informacja turystyczna, centrum miasta i bary/restauracje.

Udogodnienia :

Hotel oferuje serwis pokojowy, sejfy i usługę budzenia. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki :

Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Dodatkowe Informacje :

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje Wyżywienia :

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Bagaż :

Warszawa-Modlin
Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20),
Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;

15 kg:

180 PLN (wyloty do 15.06 oraz od 1.10 do 31.10) / 190 PLN (16.06 - 30.09)

20 kg:

240 PLN (wyloty do 15.06 oraz od 1.10 do 31.10) / 250 PLN (16.06 - 30.09)
Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


ref:4563

Kitos kelionės datos

Ammon Zeus

Graikija / Chalkidikė / Kallithea
839 €
  • Data: 2024-05-29 - 2024-06-06 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Grecja/Chalkidiki

Informacje Ogólne :

Witamy Ammon Zeus w Kallithea. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Kallithea (200 m) i Nea Moudania (27 km). Pozostałe miasta: Poligiros (48 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, winda, lobby i recepcję. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po rosyjsku, niemiecku i angielsku. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą i brodzikiem. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: Ammon Zeus Temple (2 m), dyskoteka (500 m) i lotnisko SKG (90 km). W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, bary/restauracje, sklepy, przystanek autobusowy, informacja turystyczna, centrum miasta i supermarket. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia :

Hotel oferuje usługę budzenia i sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki :

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet, styl amerykański. W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Sport i Rozrywka :

Ammon Zeus posiada spa, hammam i pokój do relaksu. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne i muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje :

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, Diners Club, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia :

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

Bagaż :

Warszawa Modlin:
Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20),
Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;
- 15 kg - 240 PLN (wyloty od 20.04 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 390 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09)
- 20 kg - 340 PLN (wyloty od 20.04 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 480 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09)
Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


ref:3584

Kitos kelionės datos

Kassandra Palace Hotel & Spa

Graikija / Chalkidikė / Kriopigi
853 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:8421

Kitos kelionės datos

Istion Club & Spa

Graikija / Chalkidikė / Nea Potidea
942 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:15461

Kitos kelionės datos

Blue Dolphin

Graikija / Chalkidikė / Metamorfosi
970 €
  • Data: 2024-06-12 - 2024-06-20 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 23 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:6073

Kitos kelionės datos

Eagles Palace

Graikija / Chalkidikė / Ouranopolis
1041 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Graikija / Chalkidikė

Apie pasiūlymą: viešbutis prabangus, įsikūręs ant kalvos, kur atsiveria nuostabus vaizdas į žalsvai mėlyną jūrą. Viešbutis patiks vertinantiems ramybę ir gamtos grožį. Įsikūręs šalia gražaus smėlio paplūdimio, kuriame siūloma įvairi sporto veikla. Atsipalaiduoti ir popietę praleisti galima prie gražiai suprojektuoto baseino, esančio ant kalvos su palmėmis.

Vieta: apie 4 km iki Ouranopoli miesto; apie 110 km nuo Thessaloniki oro uosto; autobusų stotelė šalia viešbučio (Ouranopoli ir Thessaloniki).

Paplūdimys: privatus, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apdovanotas Mėlynosios vėliavos sertifikatu, šalia viešbučio (pasiekiamas liftu arba laiptais), nemokami skėčiai, gultai ir paplūdimio rankšluosčiai.

Viešbutis: 5 žvaigždučių, elegantiškas, pastatytas 1973 metais, kasmet reguliariai atnaujinamas, 164 kambariai,
pagrindinis pastatas ir šalutiniai pastatai, pirmame aukšte vasarnamiai; pagrindiniame pastate: 6 aukštai, 2 liftai, erdvus ir elegantiškas vestibiulis, visą parą dirbanti registratūra, restoranai: pagrindinis Melathorn restoranas (pagrindiniame pastate), kuriame švediškas stalas, kėdutės ir meniu vaikams, vegetariški patiekalai, tarptautinės virtuvės patiekalai; 2 à la carte restoranai: Kamares, kuriame graikų ir gurmaniški patiekalai ir Armyra paplūdimyje – graikų patiekalai; visuose restoranuose reikalinga formali apranga (ponams ilgos kelnės); 4 barai: Eagles Cafe vestibiulyje, Eagles Club su gyva muzika pagrindiniame pastate, Ammos Bar paplūdimyje ir Armyra Bar prie baseino; yra valiutos keitykla; juvelyrikos, kosmetikos ir spaudos parduotuvės; 4 konferencijų salės (didžiausia salė talpina iki 220 žmonių); terasa su vaizdu į jūrą; nemokamas belaidis internetas; už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas, kirpėjo paslaugos, skalbimo paslaugos, vaikų priežiūra (paprašius); galima atsiskaityti kreditinėmis kortelėmis: Visa, MasterCard ir American Express.

Kambariai:
superior: 2 asmenims, gali būti 1 papildoma lova, apie 25 m2, oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, tualetas,  plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, seifas, bevielis internetas, chalatai ir šlepetės; už papildomą mokestį: mini baras; nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų amžiaus (reikia rezervuoti prieš atvykstant); balkonas (stalas ir kėdės); su vaizdu į jūrą už papildomą mokestį;
šeimos: 2 asmenims, gali būti 1 ar 2 papildomos lovos vaikams, apie 40m2, didelis kambarys atskirtas stumdomomis durimis, įrengtas kaip superior, papildomai yra antras televizorius;
junior suite: 2 asmenims, gali būti 1 ar 2 papildomos lovos vaikams, apie 45 m2, įrengtas kaip superior kambarys, papildomai yra svetainė su sofa; vaizdas į jūrą; šeimos kambariai ir junior suite kambariai už papildomą mokestį.

Sportas ir laisvalaikis: baseinas apie 250 m2, 1.10-2.10 m gylio, netaisyklingos formos; vaikų baseinas 0,35 m gylio; prie baseinų nemokami skėčiai, gultai ir rankšluosčiai; uždaras baseinas SPA centre apie 50 m², 0.9-1.40 m gylio; teniso kortai; sporto salė; žaidimų aikštelė ir žaidimų kambarys vaikams, mini klubas (4-12 metų), už papildomą mokestį: SPA centras su masažais, sauna, veido ir kūno grožio procedūros, lauke siūloma vandens sportas ir nardymas paplūdimyje.

Kontaktai: 0030/2377031101, www.eaglespalace.gr




1. Polychrono ežeras

Ežeras labai populiarus tarp turistų savo ilgu smėlio paplūdimiu ir smaragdiniu vandeniu. Polychrono ežeras taip pat yra ir gamtos draustinis, kuris saugo Testudinata vandens vėžlius, kurie pritraukia lankytojus ir gyvūnų mylėtojus. Šis vaizdingas ežeras apsuptas pušų gali būti lengvai pasiekiamas tiek automobiliu, tiek autobusu, kuris važiuoja kas valandą nuo Chalkidikės autobusų stoties Salonikuose.



2. Olimpo kalnas
Aukščiausias kalnas Graikijoje – Olimpas (2917 m). Tai šventa dvylikos antikos dievų mitinė buveinė. Čia graikai tikėjo, kad ant šio kalno gyvena jų dievai. Kerinčio grožio vaizdai ir nuostabi Egėjo jūros panorama, atsiverianti nuo šio kalno, ypatinga vietovės atmosfera padeda suprasti, kodėl dievai išsirinko būtent šią vietą.
 


3. Dionas
Legendinio Olimpo kalno papėdėje išsidėstęs antikos miestas, kuriame kadaise buvo garbinamas Dzeusas ir kiti Olimpo dievai, aukojamos aukos, aikštėse vykdavo debatai ir miestelėnų susirinkimai, teatro spektakliai ir azartiški sporto renginiai. Šiandien Dione galima pamatyti įvairių laikotarpių pastatų liekanų: Izidės, Artemidės šventyklų, graikų ir romėnų amfiteatrų, romėnų pirčių, ankstyvosios krikščionybės bazilikos, įvairių visuomeninių pastatų.   



4. Petralonų arba Raudonųjų akmenų ola
Kaciko kalno papėdėje, Petralonų oloje, buvo rasti senovės žmogaus neandertaliečio, gyvenusio daugiau kaip prieš 700 tūkstančių metų, palaikai. Šiuo metu čia įkurtas muziejus. Oloje galima gėrėtis nuostabiais stalaktitais ir stalagmitais (turistinis maršrutas tęsiasi apie 600 m). Pailsėti sustosite Nėja Mudanija miestelyje.



5. Meteorų vienuolynai
Kalambaka – miestelis slėnyje, greta kurio stūkso milžiniškos uolos, kurių viršūnėse it nepasiekiami erelių lizdai glaudžiasi Meteorų vienuolynai. Po Pirmojo pasaulinio karo, kai vienuolynais labiau ėmė domėtis turistai, buvo nutiestas naujas kelias. Dabar iki vienuolynų galima pakilti serpantininiais uolose iškirstais laipteliais. Daugelyje vietų virš bedugnių permesti siauri tilteliai. Vienuolynai stebina unikalių freskų, ikonų bei drožinių kolekcijomis ir svaiginančiais bei užburiančiais kalnų vaizdais.



6. Atono kalnas
Atono pusiasalis (rytinis „pirštas“) yra apie 40 km ilgio ir 8–18 km pločio. Jis išsiskiria legendų apgaubtu Atono kalnu, kurio papėdėje gyvena tik vienuoliai ir atsiskyrėliai, dabar čia veikia 20 didelių ir 12 mažesnių vienuolynų. Čia iki šiol nėra elektros, transporto, keliai senoviniai ir siauri, bet yra didžiulis turtas – bizantiškos bažnyčios, pilnos ikonų ir liturginių reikmenų šventyklos, bibliotekos su vertingais rankraščiais. Šis pusiasalis laikomas gražiausiu iš visų trijų. Jo gamtos grožiui abejingų nebūna.



7. Vandens pramogų parkas             
„Waterland“ vandens parkas įsikūręs 8 km. nuo Salonikų miesto ir užima 150000 m2 plotą. Dirbtinės upės, ežerai, bangos, kriokliai  priverčia pamirši rūpesčius, laiką ir amžių. Įvairaus amžiaus lankytojams siūloma itin daug laisvalaikio praleidimo ir atsipalaidavimo formų – įspūdingi nusileidimo kalneliai, sraunieji kriokliai, sūkurinės vonios, masažiniai kriokliai, grožio bei masažo salonai, barai ir kavinės "Fruitland" ,Atlantis", baras- restoranas, "Knossos", restoranas"All time" (savitarna), parduotuvėlės, kioskai. Įvairūs atrakcionai, muzika, siurprizai. Tai puiki vieta praleisti laisvalaikį.         
***Kaina: suaugusiems ~30 EUR, vaikams ~  25 EUR
 


8. Baltasis bokštas 
Šlovingą praeitį saugo Venecijos meistrų XV a. statinys – Saloonikų miesto simbolis Baltasis bokštas. Baltasis bokštas yra žymiausias miesto statinys. Jis yra vienas iš turkų pastatytos miesto sienos bokštų. Šiandien jame organizuojamos įvairios parodos.



9. Aristotelio parkas
Įsikūręs Stageira miestelyje, maždaug 40 km nuo Ouranoupolio, šis įspūdingas parkas skirtas garsiam filosofui Aristoteliui ir jo darbams. Tai ideali vieta keliautojams, norintiems derinti poilsį su švietimu. Saulės laikrodžius, teleskopus ir kitus dokumentus susijusius su filosofo darbais rasite visame parke.



10. Antrapologijos muziejus
Lankytojai turės galimybę sužinoti apie priešistorinę Graikijos kultūrą. Žymiausias muziejaus eksponatas- Archanthropus Europeus Petraloniensis mauzoliejus. Taip pat pamatysite seniausius ugnies pėdsakus rastus prieš milijoną metų bei įrankius pagamintus iš akmens ir kaulų, rastus prieš 11 milijonų metų.

11. Arnea istorijos ir folkloro muziejus
Istorijos ir folkloro muziejus įsikūręs Arnea miesto centre, 18a. pastatytame dviejų aukštų name, kuris priklausė Konstantinos Katsangelos. Pastatas buvo renovuots ir neseniai atsidarė kaip muziejus. Pirmame aukšte muziejaus šeimininkai eksponuoja žemės ūkio priemones, duonos kepimo ir dailidžių įrangą bei bitininkystės priemones.

12. Possidi švyturys
Pastatytas kolonijiniu stiliumi, Possidi švyturys apsuptas nedideliu, gražiu sodu. Netoliese rasite Poseidono senovės šventyklos griuvėsius ir Mergelės Marijos bažnyčią, pastatytą 1619 metais.



13. Galerijaus arka
Pastatyta 303 metais ir buvo skirta imperatoriaus Galerijaus pergalei švęsti prieš Sasanidu (persų) imperiją. Šiandien matoma tik originali arkos dalis. Ši vieta vadinama Kamara- kuri reiškia „arka“, sunku nepastebėti, bet jei jums bus sudėtinga rasti, visi žinos Kamara ir parodys jums kryptį.



14. Sofronios bazilika
Pagrindinės bažnyčios gyvenvietės buvo atrastos po archeologų kasinėjimo 1981 metais, šalia možos Agios Georgios bažnyčios. Šią vietą archeologai vadina „Sofronios bazilika“, vyskupo vardu, kuris buvo parašytas ant akmens, netoli bažnyčios griuvėsių. Čia rasite nuostabias grindų mozaikas, piešinius ant sienų ir skulptūras.



15. Antikinė Stageira
Čia išvysite Aristotelio miesto ir gimimo vietos griuvėsius, Stageira galiausiai buvo iškasta 1990 metais. Jei nuspręsite ištirti likusius šio senovės graikų miesto griuvėsius, rasite akmeninius pamatus nuo Aristotelio laikų ir įspūdingas sienas iš Bizantijos eros. Apie 2 valandos kelio automobiliu nuo Sifono miesto, Stageira gali padaryti puikią dienos kelionę visi šeimai.



16. Arnea miestelis
Šis vaizdingas senosios Makedonijos kaimas įsikūręs prie Holomondo kalno viršūnės, apie 45 min kelio automobiliu į šiaurią nuo Nikiti miesto. Vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis gatvelėmis ir alėjomis galėsite grožėtis įspūdinga senovine architektūra. Taip pat čia galėsie ištrūkti žygiui ar iškylai miške, į nuostabų Taxiarchis gamtos rezervą.

17. Parthenonas 
Parthenonas yra nuostabus istorinis kaimas, įsikūręs už 6 km nuo Neos Marmaro. Čia puiki vieta pasidaryti vienos dienos žygį ar išsinuomoti dviratį ir pasivažinėti takeliais, kurie kerta Sifonai kalnus. Mėgaukitės aplinkiniais pėsčiūjų takais per alyvmedžius arba tiesiog atsipūskite ir išgerkite kavos lauko restorane, su nuostabiu vaizdu į Kelyfos salą.




ref:937

Kitos kelionės datos

Blue Lagoon Princess

Graikija / Chalkidikė / Kalives
1266 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:5844

Kitos kelionės datos

Eagles Luxury Villas

Graikija / Chalkidikė / Ouranopolis
2216 €
  • Data: 2024-09-25 - 2024-10-03 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 19 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:22970

Kitos kelionės datos