Kelionių paieška

Skaičiuojame kursu 4.35


Apartamenty La Boheme Luxurious

Graikija / Tasas / Limenaria
402 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Be maitinimo
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
****


Regionas:
Graikija / Tasos

Pasiūlymo aprašymas:
Intymus, visiškai naujas, ideali vieta: du žingsniai nuo paplūdimio ir Limenarii centro. Tik 11 prabangių studijo kambarių, apstatyti atkreipiant dėmesį į smulkiausias detales, estetiką, kur gerbėjai vertina sudėtingą, modernų interjerą. Siūlantis visus patogumus, įskaitant virtuvėlę, kuri leidžia savarankiškai gaminti paprastus patiekalus. Pateikta grafinė medžiaga rodo objekto vizualizacija.

Vieta:
50 m nuo centro LIMENARII, antras pagal dydį miestelis Tasos kurorte; apie 60 km nuo Kavala oro uosto (pervežimas autobusu arba keltu); autobusų stotelė apie 50 m nuo viešbučio (Potos / apie 1 EUR, Tasos / apie 5 eurai) ; pervežimas ne prie pat viešbučio (apie 100 m eiti pėsčiomis su bagažu).

Paplūdimys:
Limenarii, viešas, smėlio, 50 m nuo viešbučio; Metalia, viešas, smėlio, apie 1km nuo viešbučio; abejuose paplūdymiuose  skėčiai nuo saulės ir gultai svečiams ar barai paplūdimyje už tam tikrą mokestį ( 6 EUR / rinkinys).

Viešbutis:
3 žvaigždučių, modernus, prabangus, pastatytas 2015metais, 11 kambarių, 1 namo, 2 aukštų, Sportbar ir taverna prie apartamentų Anna Beach (apie 40 m); Nemokama belaidžio interneto prieiga; Priimamos kreditinės kortelės: "Visa", "MasterCard". Kai parengta viešbutis siūlo nagrinėjamoje apdailos.

Apartamentai:
Studio:
2-asm. (galima 1 papildoma lova), modernus, prabangus, maždaug 20 m², vonios kambarys (dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas), interneto ryšys, virtuvėlė (pagrindiniai įrenginiai); Už tam tikrą mokestį: individualiai reguliuojama oro kondicionierius (6 EUR / dieną), seifas (7 EUR / savaitę); Nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų, paprašant iki atvykimo; balkonas arba terasa (staliukas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
Baseinas prie butų Anna Beach, gėlo vandens, apie 120 m², gylis 0,9-1,2 m, vaikų baseinas, gėlo vandens, 10 m², gylis 0,6 m, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai.

Kontaktai:
0030/2593053520


ref:2406

Kitos kelionės datos

Kazaviti

Graikija / Tasas / Prinos
448 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija / Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Nedidelis, tačiau gerai prižiūrėtas viešbutis, įsikūręs ramioje vietoje, apsuptas pušynų. Šalia yra smuklės su puikiais naminiais patiekalais, bei du paplūdimiai. Puiki vieta garantuoja lengvą susisiekimą su žemynu - iki Kavalos, vieno iš gražiausių šiaurinės Graikijos miestų, keltas plaukia kas valandą.

Vieta:
šiaurės-vakarinėje salos dalyje, ramioje vietoje, apie 900 m nuo SKALA PRINOS centro su smuklėmis, restoranais, mini prekybos centru ir uostu, iš kur plaukia keltai į Kavalą, apie 43 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimas apie 900 m nuo viešbučio.

Paplūdimys:
2 vieši paplūdimiai, smėlio-žvyro, nuolaidus įėjimas į jūrą: apie 100 m nuo viešbučio ir apie 250 nuo viešbučio; skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 4 EUR/diena).

Viešbutis:
dviejų žvaigždučių, gerai prižiūrimas; geras standartas, renovuotas 2004 m., 13 kambariai ir 10 apartamentų, 2 pastatai, 2 aukštai, fojė, registratūra, pusryčių kambarys, baras prie baseino; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
dvivietis, apie 15 m², vietinis oro kondicionierius (5 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), interneto prieiga (apie 2 EUR/val.), palydovinė televizija, už papildomą mokestį; mini baras, seifas (apie 2 EUR/diena); lovelė vaikams iki 2 metų nemokamai pagal užsakymą prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės).

Apartamentai:
2-4 asmenims, apie 33 m², gerai prižiūrimas; vietinis oro kondicionierius (5 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), svetainė su virtuvėle ir miegamosiomis vietomis, miegamasis; palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas; už papildomą mokestį: seifas (apie 2 EUR/diena); lovelė vaikams iki 2 metų nemokamai, pagal užsakymą prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės); apartamentai už papildomą mokestį.

Sportas ir pramogos:
gėlas vandens baseinas, plotas: apie 100 m², gylis 0,8-2,5 m, išskirta dalis vaikams, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; stalo tenisas; vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: biliardas (apie 2 EUR/val.), treniruoklių salė (apie 5 EUR/diena), sauna (apie 10 EUR /30 min).

Kontaktai:
0030/2593071650, www.kazaviti.gr

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 
 


ref:697

Kitos kelionės datos

Astir Notos

Graikija / Tasas / Potos
471 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

****

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Kameralny i nowoczesny, w spokojnym miejscu, niedaleko centrum miejscowoci Potos - drugiej co do wielkoci po poudniowej stronie wyspy. Nowoczesna, lekka i nawizujca do wzorw rdziemnomorskich aranacja wntrz i pastelowa kolorystyka tworz atmosfer cudownych wakacji. Kady pokj jest indywidualnie zaprojektowany i gustownie urzdzony. Dla mionikw wakacyjnego relaksu, w komfortowym i eleganckim otoczeniu.

POOENIE: :

na poudniu wyspy, ok. 250 m od centrum POTOS ze sklepami, restauracjami i tawernami, ok. 45 km od stolicy wyspy Limenas, ok. 60 km od portu lotniczego w miejscowoci Kavala (transfer autokarem i promem); przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAA: :

publiczna, piaszczysto-wirkowa, duga i szeroka, agodne zejcie do morza, ok. 300 m od hotelu, parasole i leaki patne (ok. 7 EUR/dzie).

HOTEL: :

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., nowa cz z pokojami deluxe zbudowana w 2016 r., 58 pokoi, 5 budynkw, 2 pitra, 1 winda, przestronne, eleganckie lobby, caodobowa recepcja, restauracja gwna -niadania w formie bufetu, obiad i kolacja - wybr z trzech da, kuchnia midzynarodowa, dostpne foteliki dla dzieci, dania wegetariaskie, bar przy basenie; may taras z widokiem na basen, nieduy ogrd, bezpatny internet bezprzewodowy w lobby; udogodnienia i pokoje dla osb niepenosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKJ::

standardowy: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 21-26 m², elegancki i nowoczesny, klimatyzowany, azienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna (telewizory LCD), polski program, telefon, lodwka, sejf (ok. 10 EUR/tydz.); bezpatne eczko dla dziecka do 2 lat na zamwienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzeseka), widok na ogrd lub gry;

deluxe: :

2-os. (moliwo 2 dostawek), ok. 26-30 m², wyposaenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: aneks kuchenny, kuchenka mikrofalowa, elazko, zestawy do kawy i herbaty; taras, widok na ogrd lub gry; pokj deluxe na zamwienie za dopat.

SPORT I ROZRYWKA: :

2 baseny, sodka woda, ok. 115 m² i 80 m², g. 1,2-1,8 m, hydromasa, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpatne parasole i leaki, rczniki kpielowe patne (ok. 10 EUR/tydzie); tenis stoowy, bilard, siownia; pokj zabaw dla dzieci; za opat: sauna (ok. 15 EUR/2 os./30 min).

KONTAKT: :

0030/2593058451, www.astirnotos.gr

GRATIS: :

wiadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 lat Wi-Fi


ref:3704

Kitos kelionės datos

Aeria

Graikija / Tasas / Astrida
494 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija/ Thassos

Pasiūlymo aprašymas
Viešbutis pastatytas tradiciniu Graikijos salų stiliumi, įsikūręs ant kalvos ir apsuptas alyvmedžių giraičių. Teisiai iš baseino galima gėrėtis panoraminiu vaizdu į pakrantę ir Egėjo jūrą. Netoli viešbučio yra nedidelis paplūdimys, iki kurio galima nueiti pėsčiomis, gėrintis Viduržemio jūros augmenija. Viešbučio kambariai yra patogūs ir gražiai įrengti. Viešbučio svečiai gali naudotis teniso kortais, treniruoklių sale, bei kaimyninio viešbučio Aeolis, restoranais ir barais. Rekomenduojama ieškantiems ramybės ir atsipalaidavimo nuo triukšmo ir miesto šurmulio.

Vieta:
Astris rajone, ant kalno, apie 1 km nuo mini marketo, apie 7 km iki POTOS, apie 10 km nuo Limenaria; apie 70 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimas apie 50 m nuo viešbučio (apie 2 EUR/Potos).

Paplūdimys:
Kalami - viešas, smėlio-akmenų, mažas, nuolaidus, vietomis akmenuotas įėjimas į jūrą, rekomenduojama speciali avalynė, apie 200 m nuo viešbučio, nuėjimas prie paplūdimio keliu, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas); Psili Ammos, viešas, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 2 km nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas).

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, pastatytas 1993 m., atnaujinti kambariai 2011 m. (kambariuose pakeisti baldai), 60 kambariai, 3 pastatai - vasarnamiai, 2 aukštai, fojė, visą parą veikianti registratūra, restoranas Panorama (gretimame Aeolis viešbutyje) - švediškas stalas, graikų it tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai, kėdutės vaikams, baras Serenity (gretimame Aeolis viešbutyje), valiutos keitykla; terasa su vaizdu į jūrą, sodas, nemokamas belaidis internetas; už papildomą mokestį: interneto prieiga (apie 2 EUR/val.); yra aukščio skirtumai; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 22 m², vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), belaidis internetas, palydovinė televizija, telefonas, lenkiškos programos, šaldytuvas, seifas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
stačiakampio formos gėlo vandens baseinas, apie 150 m², gylis 1-2,2 m, prie baseino nemokamai skėčiai, gultai ir čiužiniai, rankšluosčiai mokami (nuoma: apie 5 EUR); gretimame Aeolis viešbutyje: treniruoklių salė, vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: teniso kortai (apie 5 EUR/val.) su įrangos nuoma.

All inclusive (už papildomą mokestį):
pusryčiai (8.00-10.00), pietūs (13.00-15.00), vakarienė (19.00-21.00) švediškas stalas restorane; užkandžiai bei ledai vaikams (15.00-17.00) bare: nealkoholiniai ir vietinės gamybos alkoholiniai gėrimai bare (12.00-17.00 ir 18.00-22.00); restoranas ir baras randasi viešbučio Aeolis Thassos Palace teritorijoje.

Kontaktai:
0030/2593051831, www.aeria.gr

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:617

Kitos kelionės datos

Inspira Boutique

Graikija / Tasas / Skala Prinos
517 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

****

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Kameralny i nowoczesny, pooony blisko piknej, piaszczystej play, zaprasza na romantyczne wakacje we dwoje. Cakowicie zmodernizowany, oferuje wygodne i dobrze wyposaone pokoje z dostpem do internetu. Na miejscu jest basen, restauracja i trzy bary. Warto wybra si do centrum Skala Prinos z licznymi tawernami i na pla, gdzie do dyspozycji Goci s bezpatne parasole i leaki. Prezentowany materia graficzny przedstawia wizualizacj obiektu.

POOENIE: :

ok. 300 m od centrum SKALA PRINOS ze sklepami i restauracjami, skd odpywaj promy do Kavali; ok. 42 km od portu lotniczego w Kavali (transfer autokarem i promem); przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu.

PLAA: :

Dasilio Beach, wydzielona cz hotelowa, piaszczysta, agodne zejcie do morza, ok. 30 m od hotelu, bezpatne parasole i leaki.

HOTEL: :

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1993 r., hotel w trakcie remontu - planowane zakoczenie w kwietniu 2016 r., 20 pokoi, 4 budynki, 1 pitro, hol, caodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, obsuga kelnerska, kuchnia grecka i midzynarodowa, dania wegetariaskie, bar na dachu, bar przy basenie, bar na play; taras z widokiem na morze i pla, ogrd; bezpatny internet bezprzewodowy; za opat: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKJ::

standardowy: :

2-os., ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minbar (patny); balkon lub taras (stolik i krzeseka), widok na ogrd lub gry.

SPORT I ROZRYWKA: :

basen, sodka woda, ok. 100 m2, g. 0,8-1,4 m, przy basenie bezpatne parasole i leaki.

GRATIS: :

serwis plaowyWi-Fi


ref:3408

Kitos kelionės datos

Villa Natassa

Graikija / Tasas / Skala Rachoni
517 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:
***
Region:
Graikija/ Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Įsikūręs ant gražios kalvos, viešbutis siūlo svečiams poilsį ir visišką ramybę nuo kasdieninės rutinos. Nuostabi panorama: alyvmedžių giraitės, mėlyna jūra, žalias sodas ir vaizdai į Kavalą, sukuria unikalią atmosferą. Pasakiškas Glifoneri paplūdimys, įsiterpęs į nedidelę įlanką apsuptą kalnų, yra viena iš labiausiai romantiškų vietų saloje. Netoliese esančioje salos sostinėje, svečiai ras ir parduotuvių, ir pramogų.

Vieta:
šiaurėje salos dalyje, ant kalno, apie 2,5 km nuo miestelio SKALA RACHONI, apie 8 km nuo Limeno; apie 33 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); prieš viešbutį autobusų sustojimo aikštelė.

Paplūdimys:
Glifoneri - viešas, įlankoje, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 250 m nuo viešbučio, perėjus per gatvę, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/diena); šalia paplūdimio smuklė.

Viešbutis:
dviejų žvaigždučių, pastatytas 1994 m., dalinai atnaujintas 2008 m., 28 kambariai, 2 pastatai, 2 aukštai, erdvus fojė, registratūra, restoranas - švediškas stalas, vakarienė serviruojama, kėdutės skirtos vaikams; baras prie baseino, terasa su vaizdu į kalnus ir jūrą, sodas, nemokamas belaidis internetas fojė.

Kambarys:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 22 m², gerai prižiūrimas; vietinis oro kondicionierius (apie 5 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, seifas (apie 10 EUR/sav.); nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas arba terasa (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
 gėlo vandens baseinas, apie 140 m², gylis 0,8-2,5 m, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; žaidimų aikštelė vaikams.

Kontaktai:
0030/2593081346

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:724

Kitos kelionės datos

Astris Sun

Graikija / Tasas / Astrida
535 €
  • Data: 2024-06-16 - 2024-06-23 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
**
Regionas:
Graikija / Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Šis viešbutis Itakos pasiūlymuose yra nuo seno. Viešbutis įsikūręs vaizdingoje aplinkoje, tarp alyvmedžių giraičių ir kalnų, netoli jūros, toli nuo triukšmo ir šurmulio. Šeimininkai padarys viską, kad Jūs taptumėte draugais ir sugrįžtumėte pas juos kitais metais. Paplūdimio mėgėjai gali atsipalaiduoti netoli viešbučio esančiose laukinėse įlankose, arba Psili Ammos paplūdimyje, kur galima išbandyti įvairias vandens sporto šakas, bei ten esančios smuklės patiekalus. Atsipalaiduoti taip pat galima ir prie viešbučio baseino, grožintis vaizdingomis apylinkėmis.

Vieta:
pietinėje salos dalyje Astris įlankoje, apie 5 km nuo turistinio miestelio POTOS, apie 55 km nuo Limeno; apie 70 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); prie kelio, 2 mini marketai apie 50 nuo viešbučio; autobusų sustojimo aikštelė prieš viešbutį (apie 1,20 EUR/Potos).

Paplūdimys:
viešas, smėlio-žvyro, apie 150 m nuo viešbučio, perėjus per gatvę, be paplūdimio paslaugų; Psili Ammos, viešas, smėlio, apie 900 m nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/diena).

Viešbutis:
dviejų žvaigždučių, pastatytas 1991 m., kas metai dalinai atnaujinamas, 59 kambariai, vienas pastatas, 2 aukštai, 1 liftas, nedidelis fojė, registratūra, smuklė su baru ir terasa, pusryčiai - švediškas stalas, vakarienė serviruojama, graikų virtuvė ir tarptautinė, kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai; baras prie baseino, TV kampelis su palydovine televizija (plazma), terasa su vaizdu į sodą; už papildomą mokestį: interneto prieiga (apie 3 EUR/val.), seifas registratūroje (apie 1 EUR/diena).

Kambarys:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), gerai prižiūrimas; apie 17 m², vietinis oro kondicionierius (apie 5 EUR/diena), vonios kambarys (vonia arba dušas, wc), palydovinė televizija, lenkiškos programos, telefonas, šaldytuvas; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
 gėlo vandens baseinas,plotas: apie 110 m², gylis 1,1-2,2 m, išskirta dalis vaikams, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; stalo tenisas, krepšinis; vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: teniso kortai (3 EUR/diena; įranga: 3 EUR/diena).

Kontaktai:
0030/2593051281

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:631

Kitos kelionės datos

Zoe

Graikija / Tasas / Limenaria
540 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:10524

Kitos kelionės datos

Four Seasons

Graikija / Tasas / Glifada
540 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:23273

Kitos kelionės datos

Aloe

Graikija / Tasas / Potamia
584 €
  • Data: 2024-06-16 - 2024-06-23 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Regionas:
Graikija Taso sala

Pasiūlymo aprašymas:
Rami kaimynystė, pušynas ir paplūdimys už kelių žingsnių. Viešbutis yra įsikūręs ant kalvos, su gražiu paplūdimiu Skala Potamia. Intymus ir gerai prižiūrėtas, su baseinu ir restoranu viršutiniame aukšte, kur galite paragauti vietinės virtuvės maisto, mėgaudamiesi nuostabiu vaizdu. Viešbutis jaukus su interneto prieiga, visi kambariai turi balkoną bei vaizdą į jūrą.

Vieta:
Ant kalvos, maždaug 100m nuo Skala Potamia centro su parduotuvėmis ir barais; apie 30km nuo Kavalos (autobusas ir keltas) oro uosto; autobusų stotelė apytiksl. 50m atstumu.

Paplūdimys:
Skala Potamia - visuomeninis, smėlėtas paplūdimys, su švelniu nusileidimu į jūrą, apie 150m nuo viešbučio; paplūdimio skėčiai ir gultai mokami; Golden Beach - visuomeninis, smėlėtas paplūdimys, 700 m nuo viešbučio, paplūdimio skėčiai ir gultai mokami.

Viešbutis:
pastatytas 1994, renovuotas 2015 (naujas baseinas), 33 kambariai, 1 pastatas, 3 aukštų, liftas, fojė, registratūra, restoranas viršutiniame aukšte su vaizdu į jūrą - švediškas stalas, virtuvės graikų ir tarptautinė, vaikų meniu, vegetariški patiekalai, baras prie baseino; Nemokama belaidžio interneto prieiga; nerekomenduojama žmonėms su riboto judumu; Priimamos kreditinės kortelės: Visa, Mastercard.

Kambariai:
Kambarys dviems (galimybė 1 papildoma lova), apie 22 m2, gerai saugomas, individualiai kontroliuojamas oro kondicionierius (už papildomą mokestį: 5 EUR / dienai), vonios kambarys (dušo kabina, tualetas, plaukų džiovintuvas), bevielis internetas, palydovinė televizija, virtuvėlė, šaldytuvas, kavos / arbatos virimo aparatas , seifas (už papildomą mokestį: 10 EUR / dienai); Nemokama vaikiška lovelė iki 2 metų vaikui; balkonas (stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą.

Sportas ir pramogos:
Baseinas, stačiakampio formos, gėlas vanduo, maždaug. 112 m2 gylis. 0,7-1,7 m, vaikiškas baseinas, gėlas vanduo, maždaug. 24 m2, gylis. 0,5 m, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai.
 
Kontaktai:
0030/2593061495, www.aloe-hotel.gr


ref:3143

Kitos kelionės datos

Rachoni Amazing

Graikija / Tasas / Skala Rachoni
586 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24456

Kitos kelionės datos

Green Bay

Graikija / Tasas / Limenaria
586 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija / Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Nedidelis, tačiau labai populiarus viešbutis, siūlo praleisti atostogas ramioje vietoje. Viešbutis siūlo patogius kambarius ir studijas su virtuvėlėmis, puikiai tinkančias visai šeimai. Viešbutis įsikūręs gražiame sode su pušimis ir kruopščiai prižiūrima veja. Iš sodo vos keli žingsniai iki nuostabaus Tripiti paplūdimio. Viešbutis vertinamas už mandagų aptarnavimą, šeimyninę atmosferą bei nuostabius patiekalus pateikiamus viešbučio smuklėje. Viešbutis 2012 m. už aukštą aptarnavimo lygį bei individualų dėmesys kiekvienam svečiui, buvo apdovanotas Itakos prizu už aukščiausios kokybės paslaugas.

Vieta:
apie 3,5 km LIMENARIA centro, antro pagal dydį salos kurorto, apie 55 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimo aikštelė apie 200 m nuo viešbučio.

Paplūdimys:
Tripiti Beach, vienas iš labiausiai žinomų saloje, viešas, smėlio, nuolaidus, smėlėtas įėjimas į jūrą, apie 80 m nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/diena).

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, gerai prižiūrimas; pastatytas 2000 m., renovuotas 2007 m., 23 kambariai, 2 aukštai, nedidelis fojė, registratūra, smuklė su baru ir palydovine televizija (plazma, didelis ekranas) - pusryčiai - švediškas stalas, vakarienė serviruojama, graikų ir tarptautinė virtuvė, kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai; baras prie baseino; nemokamas belaidis internetas fojė.

Kambarys:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 25-27 m², gerai prižiūrimas; vietinis oro kondicionierius (už papildomą mokestį: apie 5 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas; už papildomą mokestį: seifas, (apie 10 EUR/sav., 15 EUR/2 sav.); lovelė vaikams iki 2 metų nemokamai; balkonas (stalas ir kėdės, džiovintuvas); galima pasinaudoti virtuvėle (3 EUR/diena).

Sportas ir pramogos:
baseinas, gėlas vanduo, plotas: apie 100 m², gylis 1,3-2,6 m, braidymo baseinėlis vaikams, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; treniruoklių salė, maža žaidimų aikštelė vaikams.

Kontaktai:
0030/2593053325


ref:334

Kitos kelionės datos

Ntinas Filoxenia

Graikija / Tasas / Potamia
586 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Thassos to jedna z najzieleszych, greckich wysp, idealna na romantyczne wakacje. Pikne, piaszczyste plae i lazurowa woda z pewnoci uwietni pobyt w Skala Potamia. 2 baseny, komfortowe pokoje i szeroka gama da serwowanych przez hotelow kuchni sprawi, e czas spdzony w tym hotelu bdzie uczt dla ciaa, duszy i podniebienia.

POOENIE: :

ok. 100 m od centrum SKALA POTAMIA ze sklepami i barami; ok. 35 km od portu lotniczego Kavala (transfer autokarem i promem); przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAA: :

Skala Potamia, publiczna, adna, szeroka, piaszczysta, agodne zejcie do morza, ok. 100 m od hotelu, dojcie drog asfaltow, parasole i leaki patne; bary; Golden Beach, publiczna, piaszczysta, jedna z najbardziej znanych pla na Thassos, agodne zejcie do morza, wyrniona certyfikatem Bkitna Flaga, ok. 500 m od hotelu, dojcie do play drog asfaltow, parasole i leaki patne (ok. 5 EUR/komplet); bary, sporty wodne.

HOTEL: :

czterogwiazdkowy, elegancki, nowoczesny, wybudowany w 2010 r., co roku odwieany, 82 pokoje, kilka budynkw, 2 pitra, due lobby, restauracja Remezzo - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia midzynarodowa, ryby, owoce morza, dostpne foteliki dla dzieci, menu wegetariaskie, taras przy basenie z widokiem na morze, bar przy basenie; minimarket; bezpatny internet bezprzewodowy; ogrd, wystpuj rnice poziomw - nie polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKJ::

standardowy: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 18 m2, zadbany, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, lodwka, sejf, bezpatne eczko dla dziecka do 2 lat na zamwienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzeseka, suszarka), widok na ogrd, gry lub basen;

superior: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 20 m2, zadbany, nowoczesny, wyposaenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo aneks kuchenny; pokj superior za dopat;

deluxe: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 22 m2, elegancki, nowoczesny, wyposaenie jak w pokoju superior, dodatkowo frontalny lub boczny widok na morze, widok na basen; pokj deluxe za dopat;

executive: :

3-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 23 m2, elegancki, nowoczesny, wyposaenie jak w pokoju deluxe, widok na morze; pokj executive za dopat.

SPORT I ROZRYWKA: :

2 baseny, prostoktny ksztat, sodka woda, kady ok. 50 m2, g. 1-1,7 m, hydromasa, brodzik dla dzieci, ok. 20 m2, g. 0,6 m, przy basenie bezpatne parasole i leaki; plac zabaw dla dzieci.

SOFT ALL INCLUSIVE::

niadanie (8.00-10.30), obiad (13.30-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Remenzzo, do posikw 2 lampki wina, piwo lub sok; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT: :

0030/2593022433, www.ntinasfiloxenia.gr

GRATIS: :

wiadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


ref:4234

Kitos kelionės datos

Thassos

Graikija / Tasas / Potos
597 €
  • Data: 2024-06-02 - 2024-06-09 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
**
Regionas:
Graikija / Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Jaukus ir gerai prižiūrimas viešbutis, įsikūręs ant jūros kranto, šalia gražaus paplūdimio apsupto pušų, yra puiki vieta ramiam poilsiui. Atnaujintuose kambariuose yra visi patogumai, ko reikia patogioms atostogoms. Viešbučio restorane patiekiami graikų virtuvės patiekalai, o nuo terasos atsiveria puikus vaizdas į jūrą. Viešbutis išsiskiria atostogų atmosfera, o paslaugus ir mandagus personalas užtikrina svečiams malonią viešnagę.

Vieta:
apie 1 km nuo centro POTOS su parduotuvėmis ir barais, šalia vietinis kelias, apie 200 m nuo mini prekybos centro; apie 65 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimas apie 30 m nuo viešbučio.

Paplūdimys:
Pefkari - viešas, smėlio, vietomis akmenys, nuolaidus įėjimas į jūrą, apdovanotas Mėlynosios vėliavos sertifikatu, apie 50 m nuo viešbučio, priėjimas į paplūdimį keliu, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas); Metalia - viešas, smėlio, apie 1,5 km nuo viešbučio.

Viešbutis:
dviejų žvaigždučių, pastatytas 1981 m., renovuotas 2010 m. (kambariai), 52 kambariai, vienas pastatas, 3 aukštai, liftas, fojė, registratūra, restoranas - švediškas stalas ir serviruojama, graikų ir tarptautinėvirtuvė, kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai; baras, nemokamas belaidis internetas fojė; yra aukščio skirtumai; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 19 m², gerai prižiūrimas; vietinis oro kondicionierius (mokama: apie 4 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, šaldytuvas, seifas (mokamas: apie 1 EUR/diena); nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
netaisyklingos formos gėlo vandens baseinas, apie 126 m², gylis 1-1,8 m, išskirta dalis vaikams, gylis 0,5 m, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: teniso kortai (apie 3 EUR/val.), stalo tenisas (apie 2 EUR/val.), treniruoklių salė (apie 4 EUR/val.); kitų organizatorių pasiūlymai: vandens sporto šakos paplūdimyje.

Kontaktai:
0030/2593051596, www.hotel-thassos.gr

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:1132

Kitos kelionės datos

A for Art

Graikija / Tasas / Limenas
609 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:23883

Kitos kelionės datos

Socrates Plaza

Graikija / Tasas / Prinos
632 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:18430

Kitos kelionės datos

Vournelis

Graikija / Tasas / Tasas
641 €
  • Data: 2024-06-09 - 2024-06-16 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:6889

Kitos kelionės datos

Royal Paradise Beach Resort & Spa

Graikija / Tasas / Potos
655 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
*****
Regionas:
Graikija / Thasos

Aprašymas:
Vieta  kur gamtos grožio harmonija puikiai dera su elegancija ir komfortu. Pasakiškai įsikūręs ant žalios kalvos su šlaitu žemyn į mėlyna jūra, yra idealus pasirinkimas tiems, kurie ieško ramiu atostogu. Neseniai atidarytas, intymūs, gražiai dekoruotas ir moderniai įrengtas viešbutis. Jaukūs kambariai su elegantiško dekoro elementais, restorano virtuvės ir profesionalus aptarnavimas leis jums mėgautis kiekviena atostogu diena. Estetiškas  ir modernus Karališkojo Senses SPA kviečia mėgautis atgaivinimo ir grožio procedūromis.

Vieta :
apie 2 km nuo Potos centro  parduotuvių, restoranų ir smuklių, apie 50 km nuo sostinės Limenas; maždaug 70 km nuo Kavalos oro uosto; Nemokamas autobusas į Potos centrą (paprašius), autobusų stotelė prie viešbučio (Potos).

Paplūdimys:
Royal Paradise Beach Hotel  nuošalesnėje įlankoje,   priėjimas prie jūros tiesiai iš viešbučio, nemokami skėčiai, paplūdimio kėdės ir rankšluosčiai; Psili Ammos Beach visuomeninis smėlio paplūdimys, priėjimas prie jūros apie 1,5 km asfaltuotu keliu,  paplūdimio kėdės ir skėčiai  (apie 7 EUR / komplektas: 2 paplūdimio kėdės ir skėtis).

Viešbutis:
Prabangus ir modernus  pastatytas 2010 metais,77 kambariai įvairių tipologijų, 4 pastatai 3 aukštų, 4 liftai, erdvus ir elegantiškas fojė.  Restoranas  - bufetas, padavėjo paslaugos, Viduržemio jūros regiono ir tarptautinės virtuviu patiekalai,  Elėjietis - a la carte Viduržemio jūros regiono valgiai ir tarptautiniai virimo šou; Restoranuose vaikų meniu, vegetariški patiekalai, įvairios dietos paprašius; Barai: Isalos fojė, baseinas Aeolos.
Parduotuvės: juvelyrinių dirbinių, kosmetikos, drabužių, cigarečių ir alkoholio; konferencijų centras iki 70 žmonių, sodas, nemokamas belaidis internetas, yra interneto prieigos taškas; už tam tikrą mokestį: patalpa-paslaugų, auklės, kirpėjo, kosmetologo; Pritaikyta neįgaliesiems.
Kredito kortelėmis: "Visa", "MasterCard", "American Express", "Diers Club".

Kambarys :
Standartinis :

2-pers. (possibility of 1 extra ) , approximately 25 m², elegant and modern, individually controlled air-conditioning , bathroom (bath or shower, toilet , hair dryer ), internet access , satellite TV, Polish program , telephone , safe, minibar (extra charge according to consumption) ; Free cot for children up to 2 years on request prior to arrival ; balcony ( table and chairs , hair ) ;
2-asm. (galimybė 1 papildoma lova)  maždaug 25 m², elegantiškas ir modernus, individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas), interneto ryšys, palydovinė televizija, lenkijos programa, telefonas, seifas, mini baras (už papildomą mokestį pagal vartojimą); Nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų  paprašius iki atvykimo; balkonas (stalas ir kėdės, plaukų);
superior :
2-asm. (galimybė 1 papildoma lova)  maždaug 30 m², sąlygos kaip  standartiniame kambaryje, plius: kavos / arbatos virimo aparatas, sūkurinė vonia, nemokamas baseinas, sauna ir garų pirtis ir SPA; balkonas (kėdės ir skėtis, stalas ir kėdės), vaizdas į jūrą.

Sportas ir pramogos :
Sūraus vandens baseinas, maždaug 165 m², iki 1,4 m gylio. Vaikų baseinas, sūraus vandens, apie 50 m², 0,5 m gylio , nemokami skėčiai, paplūdimio kėdės ir rankšluosčiai; teniso kortai su įrangos nuoma (apšvietimo mokestis) smiginis, badmintonas, stalo tenisas, lauko šachmatai; žaidimų aikštelė ir vaikų žaidimų kambarys, baras su pianinu, animacija suaugusiems ir vaikams (15,06-15,09):  2 kartus per savaitę groja gyva muzika; už papildomą mokestį: Karališkosios Senses SPA: uždaras baseinas, treniruoklių salė, sauna, garinė pirtis, škotiškas dušas, manikiūro, pedikiūras, plaukų šalinimas, veido ir kūno procedūros, masažai, gydymo poroms; Už papildomą mokestį: vandens sportas paplūdimyje: baidarės, vandens slidės, valčių nuoma.

Kontaktai :
0030/ 2593055000 , www.royalparadise.gr


ref:1155

Kitos kelionės datos

Aeolis Thassos Palace

Graikija / Tasas / Astrida
655 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
****
Regionas:
Graikija/ Thassos

Pasiūlymo aprašymas:
Modernus viešbutis pastatytas 2011 m., yra ideali vieta praleisti nerūpestingas graikiškas atostogas. Įsikūręs ant kalno, su nuostabiu vaizdu į jūrą bei pakrantę, viešbutis tikrai patiks ramybės ir tylos mėgėjams. Puikiai suprojektuotas baseinas su saulės terasa ir baru, yra viešbučio gyvenimo centras. Gerai prižiūrimi viešbučio kambariai yra praktiškai įrengti ir dekoruoti ryškiomis pastelinėmis spalvomis, užtikrinančiomis pakilę nuotaiką.

Vieta:
Astris rajone, ant kalno, apie 1 km nuo mini marketo, apie 7 km nuo POTOS, apie 10 km nuo Limenaria; apie 70 km nuo Kavalos oro uosto (nuvežimas autobusu arba keltu); autobusų sustojimas apie 50 m nuo viešbučio (apie 2 EUR/Potos).

Paplūdimys:
Kalami - viešas, smėlio-akmenų, nedidelis, nuolaidus, vietomis akmenuotas įėjimas į jūrą, rekomenduojama apsauginė avalynė, apie 200 m nuo viešbučio, priėjimas iki paplūdimio takeliu, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas); Psili Ammos, viešas, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 2 km nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas).

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, naujoviškas, pastatytas 2011 m., 45 kambariai, 1 pastatas, 2 aukštai, 2 liftai, erdvus ir elegantiškas fojė, visą parą dirbanti registratūrą, restoranas Panorama - švediškas stalas, graikų ir tarptautinė virtuvė, baras Serenity, valiutų keitykla; konferencijų centras 100 asmenų, terasa su vaizdu į jūrą, sodas, nemokamas belaidis internetas; už papildomą mokestį: interneto prieiga (apie 2 EUR/val.), aptarnavimas kambariuose; yra aukščio skirtumai; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos vaikams), apie 25 m², vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc, plaukų džiovintuvas), belaidis internetas, palydovinė televizija, telefonas, lenkiškos programos, šaldytuvas, seifas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
stačiakampio formos gėlo vandens baseinas, apie 150 m², gylis 0,6-1,6 m, braidymo baseinėlis vaikams, apie 60 m², gylis 0,6 m, prie baseinų nemokami skėčiai ir gultai, rankšluosčiai mokami (nuoma: apie 5 EUR); treniruoklių salė; vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: teniso kortai (apie 5 EUR/val.) su įrangos nuoma; sveikatingumo centras: sauna, hamamas, sūkurinė vonia, masažai.

All inclusive (už papildomą mokestį):
pusryčiai (8.00-10.00), pietūs (13.00-15.00), vakarienė (19.00-21.00) švediškas stalas restorane; užkandžiai bei ledai vaikams (15.00-17.00) bare; vietiniai nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bare (12.00-17.00 ir 18.00-22.00).

Kontaktai:
0030/2593051831, www.aeolis-thassos.gr
 

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:378

Kitos kelionės datos

Blue Dream Palace

Graikija / Tasas / Limenaria
678 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
***
Regionas:
Graikija/ Thassos

Pasiūlymo aprašymas
Viešbutis pastatytas tradiciniu Graikijos salų stiliumi, įsikūręs ant kalvos ir apsuptas alyvmedžių giraičių. Teisiai iš baseino galima gėrėtis panoraminiu vaizdu į pakrantę ir Egėjo jūrą. Netoli viešbučio yra nedidelis paplūdimys, iki kurio galima nueiti pėsčiomis, gėrintis Viduržemio jūros augmenija. Viešbučio kambariai yra patogūs ir gražiai įrengti. Viešbučio svečiai gali naudotis teniso kortais, treniruoklių sale, bei kaimyninio viešbučio Aeolis, restoranais ir barais. Rekomenduojama ieškantiems ramybės ir atsipalaidavimo nuo triukšmo ir miesto šurmulio.

Vieta:
Astris rajone, ant kalno, apie 1 km nuo mini marketo, apie 7 km iki POTOS, apie 10 km nuo Limenaria; apie 70 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimas apie 50 m nuo viešbučio (apie 2 EUR/Potos).

Paplūdimys:
Kalami - viešas, smėlio-akmenų, mažas, nuolaidus, vietomis akmenuotas įėjimas į jūrą, rekomenduojama speciali avalynė, apie 200 m nuo viešbučio, nuėjimas prie paplūdimio keliu, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas); Psili Ammos, viešas, smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 2 km nuo viešbučio, skėčiai ir gultai už papildomą mokestį (apie 6 EUR/komplektas).

Viešbutis:
trijų žvaigždučių, pastatytas 1993 m., atnaujinti kambariai 2011 m. (kambariuose pakeisti baldai), 60 kambariai, 3 pastatai - vasarnamiai, 2 aukštai, fojė, visą parą veikianti registratūra, restoranas Panorama (gretimame Aeolis viešbutyje) - švediškas stalas, graikų it tarptautinė virtuvė, vegetariški patiekalai, kėdutės vaikams, baras Serenity (gretimame Aeolis viešbutyje), valiutos keitykla; terasa su vaizdu į jūrą, sodas, nemokamas belaidis internetas; už papildomą mokestį: interneto prieiga (apie 2 EUR/val.); yra aukščio skirtumai; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:
dvivietis (galima 1 papildoma vieta), apie 22 m², vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), belaidis internetas, palydovinė televizija, telefonas, lenkiškos programos, šaldytuvas, seifas; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
stačiakampio formos gėlo vandens baseinas, apie 150 m², gylis 1-2,2 m, prie baseino nemokamai skėčiai, gultai ir čiužiniai, rankšluosčiai mokami (nuoma: apie 5 EUR); gretimame Aeolis viešbutyje: treniruoklių salė, vaikų žaidimo aikštelė; už papildomą mokestį: teniso kortai (apie 5 EUR/val.) su įrangos nuoma.

All inclusive (už papildomą mokestį):
pusryčiai (8.00-10.00), pietūs (13.00-15.00), vakarienė (19.00-21.00) švediškas stalas restorane; užkandžiai bei ledai vaikams (15.00-17.00) bare: nealkoholiniai ir vietinės gamybos alkoholiniai gėrimai bare (12.00-17.00 ir 18.00-22.00); restoranas ir baras randasi viešbučio Aeolis Thassos Palace teritorijoje.

Kontaktai:
0030/2593051831, www.aeria.gr

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:717

Kitos kelionės datos

Thassos Grand Resort

Graikija / Tasas / Potamia
747 €
  • Data: 2024-05-19 - 2024-05-26 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 21 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:5847

Kitos kelionės datos

Rachoni Imperial

Graikija / Tasas / Skala Rachoni
761 €
  • Data: 2024-09-22 - 2024-09-29 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 24 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:10525

Kitos kelionės datos

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Graikija / Tasas / Potos
770 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija:
****
Regionas:
Graikija / Thassos

Pasiūlymo aprašymas
Laikomas vienu iš geriausių viešbučių Thassos kurorte, ir metai iš metų susilaukia tik teigiamų svečių atsiliepimų. Įsikūręs tiesiogiai prie jūros bei apsuptas žalumos, viešbutis yra ideali vieta atsipalaiduoti ir pasinerti į atostogų atmosferą. Svečiams tikrai patiks platus viešbučio virtuvės siūlomų patiekalų asortimentas ir skonis. Profesionaliame Spa centre svečių laukia atgaiva ir kūnui, ir sielai. Viešbutyje elegantiški, gerai prižiūrimi bei patogūs kambariai, įrengti nedideliuose pastatuose. Šis viešbutis yra tik Itakos kelionių pasiūlymuose! 2012 m. viešbutis už aukštą aptarnavimo lygį bei individualų dėmesį kiekvienam svečiui, buvo apdovanotas Itakos prizu už aukščiausios kokybės paslaugas.

Vieta:
pietinėje salos dalyje apie 500 m nuo centro POTOS, parduotuvių, restoranų ir smuklių, apie 50 km nuo salos sostinės Limenas, apie 65 km nuo Kavalos oro uosto (nuvykimas keltu arba autobusu); autobusų sustojimas apie 50 m nuo viešbučio.

Paplūdimys:
viešas, smėlio-žvyro, nuolaidus įėjimas į jūrą, tiesiai prieš viešbutį, apie 50 m nuo registratūros, tiltelis palengvinantis įlipimą į vandenį, skėčiai ir gultai nemokamai, rankšluosčiai mokami (1 EUR/diena); paplūdimyje viešbučio baras.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, pastatytas 1990 m., renovuotas 2006 m., 200 kambariai, pagrindinis pastatas ir vieno aukšto arba dviejų aukštų šoniniai pastatai, erdvus ir elegantiškas fojė, visą parą veikianti registratūra, pagrindinis restoranas - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, meniu ir kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai, vakarienės metu galioja aprangos kodas - vyrams ilgos kelnės; smuklė Thalassa – valties formos, á la carte, specializacija: žuvies patiekalai ir jūros gėrybės; snack baras prie pagrindinio restorano, barai: Ippokampos - prie baseino, Roof Garden - pagrindinio pastato terasoje, mini marketas, parduotuvė su suvenyrais ir sporto įranga; konferencijų salė 150 asmenų, terasa su vaizdu į jūrą, sodą; nemokamas belaidis internetas, interneto prieiga: už papildomą mokestį: nešiojamo kompiuterio nuoma (apie 5 EUR/val.); pritaikyta neįgaliesiems; priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

Kambarys:
dvivietis (galimos 1 arba 2 papildomos vietos), apie 30 m², jaukus ir elegantiškas; vietinis oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc, plaukų džiovintuvas), belaidis internetas, palydovinė televizija, lenkiški kanalai, telefonas; už papildomą mokestį: seifas (apie 10 EUR/sav.), mini baras; nemokama lovelė vaikui iki 2 metų, rezervuojant prieš atvykimą; balkonas arba terasa (stalas ir kėdės), vaizdas į sodą; vaizdas į jūrą už papildomą mokestį.

Sportas ir pramogos:
2 baseinai, plotas: 150 m² ir 120 m², gėlas vanduo, vienas su išskirta dalimi vaikams, atskiras braidymo baseinėlis vaikams, prie baseinų nemokami skėčiai ir gultai, rankšluosčiai mokami (apie 1 EUR/diena); krepšinis, stalo tenisas, paplūdimio futbolas; vaikų žaidimo aikštelė, mini klubas (5-12 metų), programa suaugusiems ir vaikams, graikiški vakarai, humoristų pasirodymai, gyva muzika; už papildomą mokestį: 2 teniso kortai (apie 10 EUR/val., įranga nemokamai), mini futbolas (apie 30 EUR/val./10 os.), mini golfas (apie 5 EUR/val./asm.), biliardas (apie 5 EUR/30 min), naujoviškas Spa centras: romėniška pirtis, sūkurinė vonia, treniruoklių salė, platus pasirinkimas procedūrų veidui ir kūnui, masažai: su karštais akmenimis, tajų, shiatsu, reiki, relaksacinis; pirmo vizito metu ITAKOS klientams 40% nuolaida procedūroms.

Kontaktai:
0030/2593052392, www.alexandrabeach.gr

Aplankykite šalia esančias salas
Saloje yra du uostai: Skala Prino uostas jungiasi su Kavalos uostu. Limeno uostas su Keramočio uostu.
Keltų tvarkaraštis
Prinos (Thassos) - Kavala 06.00, 07.15, 10.30, 12.15, 14.00, 16.00, 17.30, 18.00
Kavala - Prinos 08.00, 10.30, 11.45, 14.00, 16.00, 17.45, 19.45
Keramoti-Thassos (Limenas) 07.15, 09.30, 11.15, 13.30, 15.15, 16.45, 19.00, 21.00
Thassos - Keramoti 06.00, 08.30, 10.00, 12.15, 14.00, 15.30, 18.00, 20.00
 
Kainos:   http://www.go-thassos.gr/thassos-ferries/
 
Turas po Thassos salą

1. Ipsario kalnas
Ipsario kalnas kyla virš uolų ir smėlėto Aamudia paplūdimio. Turistai čia vyksta bet kuriuo metų laiku. Ir ne veltui, nes tai aukščiausia Taso salos vieta, kuri laikoma pačia gražiausia ir labiausiai lankoma. Jis siekia per 1200 metrų virš jūros lygio. Visas kalnas apaugęs žaliuojančiais augalais, o nuo viršaus atsiveria žavus vaizdas į apylinkes ir jūrą.

2. Marmuro paplūdimys
Marmuro paplūdimys yra vienas iš gražiausių Taso salos paplūdimių. Vakarinėje salos dalyje pakrantė padengta ne mums įprastu smėliu, o marmuro dalelėmis. Tai atrodo labai įspūdingai. Marmuro paplūdimys puikiai pritaikytas poilsiui. Visi čia atvykę ras visus paplūdimiui reikalingus patogumus.

3. Alistrati urvas
Alistrati urvas laikomas vienu didžiausiu ir gražiausiu urvų tiek Graikijoje, tiek Europoje. Urvas pirmą kartą visuomenei buvo atidarytas 1998 metais. Alistrati išsiskiria savo didžiuliais stalagmitais ir stalaktitais, praėjimų ilgis siekia beveik 3 km, bet lankytojai gali ištirti maždaug 1 km maršrutą. Urvas atviras darbo ir švenčių dienomis, kelionė trunka apie valandą.

4. Folkloro muziejus
Muziejus pastatytas 1993 metais ir yra  įsikūręs Limenaria mieste, Thassos pietinėje pusėje. Muziejaus kolekcija apima tradicinius vyrų ir moterų kostiumus, audinius, virtuvės indus, krosnis, medinius baldus, muzikos instrumentus ir tradicines stakles. Kitoje muziejaus pusėje rasite tradicinių darbų įrankius pritaikytus dailedėms, batsiūviams ir bitininkams.
*** Muziejus atviras kiekvieną dieną. Įėjimas nemokamas.

5. Antikinė Agora
Agora pastatyta netoli senojo uosto ir buvo senovės miesto Thassos širdis, pasiekiama pėsčiomis nuo Linemo centro ir yra pati svarbiausia archeologinė vieta saloje. Čia buvo komercinis, politinis ir religinis centras saloje. Ši vieta apsupta kolonomis ir traukia savo šventyklomis, paminklais ir statulomis.

6. Šventojo Panteleimono vienuolynas
Vieuolyną galima pasiekti Kazaviti kaimo keliuku. Manoma, kad šventykla buvo pastatyta 1843 metais iš kalno akmenų, vėliau, 1987 metais šventykla virto vienuolynu ir kasmet, liepos 27d. švenčiamas Šventojo Panteleimono festivalis. Šalia šios šventosios vietos yra urvas, kuriame lankėsi šventieji, nuo 18 amžiaus į šią vietą žmonės atvyksta tikėdani išgyti ir pasisemti šventos energijos.

7. Arkangelo Mykolo vienuolynas
Įsikūręs netoliese Alyki miesto, apie 25 km į pietus nuo Limeno. Nuo 18 amžiaus vienuolynas laikomas pačiu didžiausiu ir garsiausiu Thassos saloje. Čia yra išlikę religiniai straipsniai, kūriniai ir vienuolių sukurti darbai. Taip pat vienuolyne labiausiai vartinami Šventieji Vinys ir kryžiaus dalis iš Jėzaus Kristaus nukryžiavimo.

8. Thassos vynuogynai
Senovėje Thassos vynai buvo vieni iš geriausių, be to , seniausias ženklas nurodantis vyno prekybos egzistavimą buvo rastas būtent Thassos saloje. Kai Graikija buvo okupuota Turkijos, vyno gamyba Thassoje buvo tokia didelė, kad sultono mokesčiai buvo mokami vynu, o ne pinigais. Šiandien Thassos dirbamų vynuogynų plotas yra gana mažas, tačiau čia galėsite padegustuoti ir paragauti aukščiausios kokybės vynų.

9. Teologo miestelis
Thassos salos rytuose esančiuose kalnuose įkurtas Teologo miestelis kadaise buvo jos sostinė. Šiuo metu jame veikia Etnografijos muziejus, o vasara rengiama puiki šventė – Graikiškos vestuvės. Šventės metu susirenka daug turistų ir galima stebėti linksmybes, kurių metu svečiai vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ožkų mėsos keptos ant iešmelių. Teologo miestelio centras išsiskiria tradicine rodiečių architektūra: aukšti pastatai ir siauros gatvelės. Jeigu eisite į paplūdimį, tai būkite atidūs, nes jūra čia labai nerami.
 

10. Aliviki kaimas
Aliviki kaimas žinomas turistams ne kaip ramaus poilsio vieta, o architektūros ir istorijos mėgėjų kampelis. Čia galima apžiūrėti net 7 a. pr. m. e. statinius. Senovės paminklai mena daugelio amžių įvykius. Aliviki kaimas vadinamas – Runų perlu. Čia rasite antikinę šventyklą, kurios tik dalis likusi, tačiau galima pamatyti puikiai išsilaikiusius užrašus ant marmuro.

11. Skala Rachoni 
Miestelis garsėja alyvuogių aliejaus gamyba, taip pat medumi ir riešutiniais saldainiais. Abiejose kelio pusėse  išvysite alyvmedžius, kai kuriems medžiamas čia daugiau nei 900 metų. Taip pat  rasite mažų įlankėlių su smulkaus smėlio paplūdimiais, restoranais ir tavernomis. Čia tikra kaimo aplinka, kuri kviečia lankytojus norinčius atsipalaiduoti, vietiniai pasirengę pasiūlyti lankytojams šviežiausią žuvį, bei daug kitų vietos patiekalų.

12. Polygnotos Vagis muziejus
Muziejus yra įsikūręs Potamios mieste ir buvo atidarytas 1981 metais, anksčiau buvusioje pradinėje mokykloje. Čia demonstruojamos 98 skulptūros ir 15 paveikslų. P. Vagis skulptūros suskirstytos į du laikotarpius. Pirmieji jo darbai įkvėpti istorijos ir mitologijos, o kituose dominuoja abstraktumas.

13. Alyki
Alyki atsirado iš senosios istorijos gelmių. Legenda pasakoja, kad senovėje šį pusiasalį valdė karalienė Aiki. Už namų, palėj pakrantę galėsite pamatyti senovinės gyvenvietės liekanas, šventyklų griuvėsius ir dvi Bizantijos bažnyčias. Ant aukštos uolos stūkso moterų vienuolynas Achaniola Michael, pastatytas XVIII amžiuje, kuris yra didžiausias ir žymiausias vienuolynas visoje Tasos saloje. 
 

 


ref:365

Kitos kelionės datos

Ilio Mare

Graikija / Tasas / Prinos
857 €
  • Data: 2024-06-02 - 2024-06-09 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

*****

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Pooony przy samej play, w romantycznej scenerii jest idealnym miejscem na wakacje we dwoje. Eleganckie pokoje urzdzone w naturalnych kolorach, wyposaone s we wszystkie potrzebne udogodnienia. Restauracje serwuj doskonae dania kuchni greckiej i rdziemnomorskiej, na miejscujest bar na play i swim-up przy basenie. Dla aktywnych przygotowano kort tenisowy i siowni, mona wypoyczy rowery a take zrelaksowa si podczas zaj jogi o zachodzie soca. Blisko jest do Skala Prinos z tawernami i sklepami, skd mona wybra si promem do piknej Kavali.

POOENIE: :

ok. 1,5 km od centrum SKALA PRINOS ze sklepami i restauracjami, skd odpywaj promy do Kavali; ok. 43 km od portu lotniczego w Kavali (transfer autokarem i promem).

PLAA: :

Ilio Mare, hotelowa, piaszczysta, agodne zejcie do morza, wyrniona certyfikatem Bkitna Flaga, bezporednio przy hotelu, przejcie przez hotelowy ogrd, parasole i leaki patne (ok. 7 EUR/dzie/komplet), rczniki za kaucj (ok. 5 EUR).

HOTEL: :

piciogwiazdkowy, zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2005 r., 137 pokoi, 5 budynkw, 2 pitra, winda, przestronne lobby, caodobowa recepcja, restauracja Polixeni - dania w formie bufetu, kuchnia midzynarodowa, grecka i rdziemnomorska, dostpne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariaskie, restauracja Lagoon - á la carte, gourmet, bar swim-up przy basenie, przy play i w lobby; sklep z pamitkami; centrum konferencyjne dla 250 osb, taras z widokiem na morze, ogrd; za opat: internet bezprzewodowy (ok. 7 EUR/dzie, ok. 24 EUR/6 dni), room-service (do 23.00), opiekunka do dziecka; na terenie hotelu wystpuj schody; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKJ::

standardowy: :

2-os., ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, sejf; za opat: internet bezprzewodowy (ok. 7 EUR/dzie, ok. 24 EUR/6 dni), minibar; eczko dla dziecka do 2 lat na zamwienie przed przyjazdem (patne: ok. 3 EUR/dzie); balkon (stolik i krzeseka), widok na ogrd;

junior suite: :

2-os. (moliwo 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 32 m², wyposaenie jak w pokoju standardowym, boczny widok na morze; pokj junior suite za dopat.

SPORT I ROZRYWKA: :

basen, sodka woda, ok. 600 m², g. 1,2 m, brodzik dla dzieci, sodka woda, ok. 10 m², g. 0,5 m, przy basenie bezpatne parasole i leaki, rczniki za kaucj (ok. 5 EUR); siownia, siatkwka plaowa; pokj zabaw dla dzieci; za opat: kort tenisowy (ok. 10 EUR/godz.) z wypoyczalni sprztu (depozyt), joga, wypoyczalnia rowerw, kajaki, nurkowanie, jazda konna (na zamwienie), centrum wellness: manicure, pedicure, fryzjer, masae.

KONTAKT: :

0030/2593072083, www.iliomare.gr


ref:3489

Kitos kelionės datos

Atrium

Graikija / Tasas / Potos
981 €
  • Data: 2024-09-15 - 2024-09-22 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 24 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24156

Kitos kelionės datos

Alea & Suites

Graikija / Tasas / Prinos
995 €
  • Data: 2024-06-09 - 2024-06-16 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

****

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Nowoczesny wystrj w stylu minimalistycznym, eleganckie pokoje, centrum wellness - hotel, ktry speni oczekiwania nawet najbardziej wymagajcych Goci. Niskie, jasne budynki o prostej, estetycznej architekturze pooone s na zadbanym terenie, gdzie znajduj si take baseny i brodzik dla dzieci. Hotel ley bezporednio przy prywatnej play, z bezpatnymi parasolami i leakami, ktra agodnie schodzi do morza. Gustownie urzdzone pokoje s wyposaone we wszystkie wygody.

POOENIE: :

na pnocnym zachodzie wyspy, ok. 900 m od centrum SKALA PRINOS z barami, tawernami, marketem i portem, skd odpywaj promy do Kavali; ok. 43 km od portu lotniczego w Kavali (transfer autokarem i promem); przystanek autobusowy ok. 30 m od hotelu.

PLAA: :

hotelowa, piaszczysta, agodne zejcie do morza, bezporednio przy hotelu, dojcie przez teren hotelu, bezpatne parasole i leaki, rczniki za kaucj (ok. 10 EUR).

HOTEL: :

czterogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, zbudowany w 2010 r., 146 pokoi, cznie 13 budynkw: budynek gwny i bungalowy, 1 pitro, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, caodobowa recepcja, restauracja Aegean - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i midzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostpne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariaskie, restauracja Almyra przy play - dania w formie bufetu, dostpne foteliki dla dzieci, dania wegetariaskie, restauracja Alea View - á la carte, dostpne foteliki dla dzieci, dania wegetariaskie, wymagana wczeniejsza rezerwacja, bary: Aeolos w lobby, Alion przy basenie, Almyra przy play; minimarket, parking; sala konferencyjna dla ok. 80 osb, taras z widokiem na basen i morze, ogrd, bezpatny internet bezprzewodowy (35 godz./pokj; powyej 35 godz. patny: 2 EUR/2 godz.); za opat: opiekunka do dziecka (na zamwienie), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

POKJ::

superior::

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 24 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (35 godz.), telewizja satelitarna, telefon, lodwka, sejf; bezpatne eczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzeseka);

junior suite: :

2-os. (moliwo 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa), ok. 28 m², elegancki i nowoczesny, cz dzienna i sypialna wydzielone optycznie, wyposaenie jak w pokoju standardowym;

deluxe suite: :

2-os. (moliwo 3 dostawek), ok. 38 m², wyposaenie jak w junior suite, dodatkowa azienka; pokj junior suite i deluxe suite za dopat.

SPORT I ROZRYWKA: :

baseny, sodka woda: ok. 200 m², g. ok. 1,2-1,4 m, hydromasa, i ok. 180 m², g. ok. 1,1 m, brodzik dla dzieci, ok. 40 m², g. ok. 0,6 m, przy basenach bezpatne parasole i leaki, rczniki za kaucj (ok. 10 EUR); kryty basen (czynny sezonowo), ok. 90 m², g. 1,4 m, brodzik dla dzieci, ok. 25 m², g. 0,6 m; tenis stoowy, siatkwka plaowa, siownia, waterpolo, aqua aerobik; plac i pokj zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosych i dla dzieci: gry i zabawy, minidisco, wieczorny show; za opat: centrum wellness: sauna, ania, zabiegi na twarz i ciao, masae, manicure, pedicure.

ALL INCLUSIVE::

niadanie (7.30-10.30) w restauracji Aegean, obiad (12.30-15.00) w restauracji przy play, kolacja (19.00-21.00) w restauracji Aegean; posiki w formie bufetu; przekski w restauracji Almyra (11.00-12.00 i 15.30-17.30); kawa, herbata, ciastka, lody w barze przy basenie (16.00-17.00); kawa, herbata, napoje bezalkoholowe oraz lokalne i midzynarodowe alkohole w barach (10.00-24.00); raz na tydzie kolacja w restauracji á la carte (wymagana wczeniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT: :

0030/2593058300, www.aleahotel.com

GRATIS: :

wiadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plaowyWi-Fi


ref:3509

Kitos kelionės datos

Alexandra Elegance

Graikija / Tasas / Potos
1083 €
  • Data: 2024-05-26 - 2024-06-02 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 26 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturime
ref:24090

Kitos kelionės datos

Makryammos Bungalows

Graikija / Tasas / Limenas
1289 €
  • Data: 2024-09-15 - 2024-09-22 (7 n)
  • Išvykimas: Iš Varšuvos (WAW)
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • Operatorius: Itaka
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 24 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategoria:

****

Region:

Grecja / Thassos

Opis oferty: :

Pooony w sosnowym ogrodzie, przy niewielkiej zatoce, w spokojnej okolicy, jednoczenie niedaleko centrum Limenas. Skada si ze stylowych bungaloww z kamienn elewacj i zielonymi tarasami, ktre piknie wtapiaj si w otoczenie. Na miejscu jest basen i brodzik dla dzieci, 2 restauracje i a 4 bary, w ktrych nie tylko mona napi si drinka, ale rwnie podziwia zachwycajce widoki. Prosto z hotelowego ogrodu mona si dosta na pikn, piaszczyst pla agodnie opadajc do morza. To idealne miejsce na beztroskie wakacje z rodzin i spokojny wypoczynek w zgodzie z natur.

POOENIE: :

ok. 2 km od centrum LIMENAS ze sklepami i barami; ok. 30 km od portu lotniczego w Kavali (transfer autokarem i promem).

PLAA: :

Makryammos Beach, publiczna, piaszczysta, agodne zejcie do morza, wyrniona certyfikatem Bkitna Flaga, bezporednio przy hotelu, dojcie schodkami i ciek przez ogrd, patne parasole i leaki (ok. 7 EUR/2 leaki i parasol), rczniki (1 EUR/szt.).

HOTEL: :

czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, odnowiony w 2015 r., 206 pokoi, 40 parterowych budynkw: gwny i bungalowy, przestronne lobby, caodobowa recepcja, restauracje: Dioskouri - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i midzynarodowa, dostpne foteliki dla dzieci, dania wegetariaskie, Sirens Mediterranean z widokiem na morze - la carte, kuchnia grecka i rdziemnomorska, dostpne foteliki i menu dla dzieci, 4 bary: Nymphes w lobby, Ammos przy play, Splash przy basenie, Dolphin na tarasie z widokiem na morze; kantor, minimarket; taras z widokiem na morze, ogrd, bezpatny internet bezprzewodowy; za opat: opiekunka do dziecka; wystpuj rnice poziomw, schody - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

POKJ::

standardowy: :

2-os. (moliwo 1 lub 2 dostawek dla dzieci - ko pitrowe), ok. 26 m2, elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, azienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodwka, sejf; bezpatne eczko dla dziecka do 2 lat na zamwienie przed przyjazdem; taras (stolik i krzeseka), widok na ogrd;

superior: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 26 m2, wyposaenie jak w pokoju standardowym, widok na ogrd lub boczny na morze;

deluxe: :

2-os. (moliwo 1 dostawki), ok. 26 m2, cakowicie odnowione w 2015 r., wyposaenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; pokoje superior i deluxe za dopat.

SPORT I ROZRYWKA: :

basen, prostoktny ksztat, sodka woda, ok. 200 m2, g. 1,2-2,4 m, brodzik dla dzieci, sodka woda, g. 0,7 m, przy basenie bezpatne parasole i leaki, rczniki patne (1 EUR/szt.); tenis stoowy, koszykwka; plac i pokj zabaw dla dzieci, animacje dla dorosych i dzieci; za opat: kort tenisowy (ok. 10 EUR/godz.), bilard.

KONTAKT: :

0030/2593022101,, www.makryammos-hotel.gr

GRATIS: :

wiadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


ref:3457

Kitos kelionės datos