Pažintinė programa Peru - didingos inkų civilizacijos pėdsakais

4409€


Pažintinė kelionė į Peru – pasiūlymas tikriems gurmanams! Pajuskite gilią indėnišką dvasią, savo akimis pamatykite ir savo rankomis prisilieskite prie legendinio, paslaptinguose debesyse skendinčio Maču Pikču (prarastojo inkų miesto), netekite žado žvelgdami į giliausius Kolkos kanjono tarpeklius, Ballestas salose susiliekite su laukine gamta ir gyvūnija, įkvėpkite Titikakos ežero gaivos ir pamaloninkite savo vaizduotę mįslingais Naskos piešiniais... Mes neabejojame - didinga istorija, mistiškomis paslaptimis, žodžiais neapsakomo grožio peizažais, galiūnais kalnais, tobulais paplūdimiais, bekraštėmis dykumomis ir drėgnais atogrąžų miškais pasitinkanti Peru padovanos Jums unikalių, neišdildomų ir išskirtinių įspūdžių puokštę.


Kelionės data: 2018.08.09 - 08.23

Kelionės trukmė: 15 nakvynių

Kelionės organizatorius: Novaturas

Kelionės programa:


LIMA – PARAKASO NACIONALINIS PARKAS – BALLESTAS SALOS – NASKA – AREKIPA – KOLKA  KANJONAS – CRUZ DEL CONDOR – PUNO – TITIKAKOS EŽERAS – PUKARA – RAQHI – KUSKAS – ŠVENTASIS SLĖNIS – MAČU PIKČU – LIMA


1 DIENA

Skrydis: Vilnius – Lima. Atskrendate į „karalių miestu” vadinamą Peru sostinę Limą. Oro uoste sutvarkę įvažiavimo į šalį formalumus, vykstate į viešbutį. Nakvynė viešbutyje Limoje.

2 DIENA

Pusryčiai. Vykstate į ekskursiją po kolonijinę ir moderniąją Limą: katedra, pagrindinė miesto aikštė, apsupta prezidento ir miesto valdžios rūmais, Šv. Pranciškaus vienuolynas su katakombomis, nauji prekybiniai pietinės Limos rajonai bei Ramiojo vandenyno pakrantė. Išvykstate į Parakaso (Paracas) nacionalinį parką. Tai vienintelis nacionalinis parkas šalyje, apimantis ir žemės, ir vandens plotus. Nakvynė viešbutyje Parakase.


3 DIENA

Pusryčiai. Ryte vykstate į prieplauką ir plaukiate į Ballestas salas – Parakaso nacionalinio parko ir lagūnos centrą. Pusiaukelėje pažvelgę į dykumą, išvysite neįprastą, iki šiol nepaaiškinamos kilmės piešinį – „Žvakidę”, išraižytą dykumos smėlyje. Ballestas salos, dar vadinamos mažaisiais Galapagais. Tai vieta, kur jūra susilieja su dykumos kopomis ir knibždėte knibžda matytų ir nematytų jūros paukščių, gausu delfinų, jūros liūtų, pingvinų, grifų. Akį patraukia vėjo ir vandens nugludintos aukštos uolos. Keliaujate į Naską (Nasca). Naskos kaimelis garsėja Marijos Reiche atrastomis Naskos linijomis dykumoje. Esant palankioms oro sąlygoms, siūlome išbandyti įspūdingą skrydį lėktuvu virš nepaaiškinamų Naskos linijų (už papildomą mokestį). Dykumos paviršius „išpieštas” įvairiausiomis figūromis: voras, paukščiai, beždžionė, ruonis, lama, gėlė, žmogus su aureole. Kai kurios tesiekia 25 m, o kitos yra net 275 m ilgio. Grafikos darbai išraižyti dykumoje tarp kelių upių. Nakvynė viešbutyje Naskoje.


4 DIENA

Pusryčiai. Naskoje žmonių gyventa jau prieš 12 000 metų. Dykumoje iki šių dienų išlikusi sudėtinga irigacinė sistema. Apžiūrite Kantaloko akvedukus, inkų senovinio Paredones miesto griuvėsius, aplankote Antonini muziejų, kuriame apžiūrite profesoriaus Džiuzepės Orefiči (Giuseppe Orefici) ir jo komandos paslaptingus archeologinius atradimus, kurie, galbūt, padės suprasti Naska linijų atsiradimo ir paskirties paslaptį. Apsilankote tradicinėse auksakalių bei keramikų dirbtuvėlėse. Išvykstate į Arekipą (Arequipa). Vėlai vakare atvykstate į Arekipą. Nakvynė viešbutyje Arekipoje.


5 DIENA

Pusryčiai. Arekipa, dar vadinama „baltuoju miestu”, įsikūrusi apytikriai 2335 m virš jūros lygio, apsupta ugnikalnių grandinės, kurių sustingusi balta lava buvo naudojama miesto statybai. Ekskursija po miestą, kurios metu aplankote senuosius San Lazaro ir Carmen Alto rajonus, katedrą bei įspūdingą Šv. Katalinos vienuolyną. Šį vienuolyną XVI a. pastatė vietos aristokratas. Vienuolynas ilgai nebuvo prieinamas turistams. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Arekipoje.


6 DIENA

Pusryčiai. Vykstate prie Kolkos kanjono (Colca Valley) – Gineso rekordų knygoje paskelbtą giliausiu kanjonu pasaulyje. Kylate į šalia Kolkos upės rymančius didingus kalnus (apie 3500 m virš jūros lygio), kurių snieguotos viršūnės dažnai skendi debesyse. Šiuose atšiauriuose kalnuose šimtus metų gyvena žmonės, kalnų papėdėse auginantys javus ir laikantys lamas. Toliau kelias vingiuoja žemyn į slėnį, kur įsikūręs ir svarbiausias slėnio miestelis – Chivay. Atvykstate į Chivaymiestelį. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje Kolka kanjone.


7 DIENA

Pusryčiai. Tęsiate kelionę slėniu. Atvykstate į Cruz del Condor, kur laukia įspūdingas reginys. Stebite didžiausius pasaulyje paukščius – kondorus jų gyvenamose vietose ir grožitės didingais jų skrydžiais. Išvykstate Puno link. Pakeliui į Puno aplankote buvusią, aymara tautos, gyvenusios šiose žemėse prieš jas nukariaujant inkams, laidojimo vietovę Sillustani – vieną iš didžiausių archeologinių vietovių Amerikoje. Apžiūrite įspūdingus iki 12 m aukščio laidojimo bokštus, vadinamąsias chullpas. Atvykstate į Puno – žavų ir kerintį miestą, įsikūrusį ant Titikakos ežero kranto 3860 m aukštyje. Nakvynė viešbutyje.


8 DIENA

Pusryčiai. Titikakos (Titicaca) ežeras — aukščiausiai esantis laivybai tinkamas ežeras pasaulyje. Aplankote Titikakos ežero plaukiojančias salas, kuriose žmonės gyvena kaip ir prieš šimtus metų. Salos yra sukurtos Peru gyvenusių urų tautelės žmonių iš Titikakos ežere gausiai augančių tortora nendrių. Trumpas pasivaikščiojimas po salą, kuriai būdingas senųjų laikų gyvenimo stilius. Salos gyventojai ypač paiso moralės principų: Ama Sua (nevok), Ama Quella (nemeluok) ir Ama Lulla (netinginiauk). Salų taryba nepaklususį principams gyventoją gali nubausti griežčiausia bausme – ištrėmimu iš salos. Apsilankote ir Taquile saloje, kurios gyventojai garsėja dekoratyvaus audimo darbais. Grįžtate į Puno. Nakvynė viešbutyje Puno.


9 DIENA

Pusryčiai. Išvykstate į Kuską – tai įspūdinga kelionė, kurios metu pakeri nuostabūs gamtovaizdžiai. Pakeliui aplankote Pukaros vietovę, garsią archeologiniais radiniais, liudijančiais apie kultūrą, čia gyvavusią dar iki inkų. Apžiūrite Raqchi archeologinę vietovę – kompleksą , kurio įstabiausia dalis yra netipiškos architektūros inkų statinys – Viracocha šventykla. Geriausiai išlikusi šventyklos siena šiandien yra apie 12 m aukščio. Spėjama, kad šventyklos pastatymo metu jos aukštis buvo daugiau nei 16 m. Netoli šventyklos išlikusios gyvenamojo kvartalo dalys ir neįprastos apskritimo formos maisto sandėliai. Aplankote Andahuaylillas koplyčią, pastatytą XVI a., dar vadinamą „Amerikos Siksto koplyčia”. Vakare atvykstate į galingosios inkų imperijos sostinę Kuską (Cusco). Nakvynė viešbutyje Kuske.


10 DIENA

Pusryčiai. Važiuojate Šventojo inkų slėnio (Sacred Valley) link. Aplankote spalvingą Pisac kaimelį, kuriame tris kartus per savaitę vyksta indėnų turgūs. Ollantaytambo archeologinė vietovė – buvęs inkų administracinis, religinis bei žemdirbystės centras. Inkų miestas, padalintas į aukštesnįjį ir žemesnįjį kvartalus, atrodo taip pat puikiai, kaip ir prieš 500 metų. Nakvynė viešbutyje.


11 DIENA

Pusryčiai. Traukiniu per Urubamba upės slėnį važiuojate į Agua Calientes. Autobusu kylate į įžymiausią vietovę Andų kalnų aukštybėse – legendinį Maču Pikču (Machu Picchu). Vietinių kalba tai reiškia „sena viršūnė”. Pasakiška inkų citadelė, apipinta legendomis ir pasakojimais, nesaugiai prigludusi prie kalno keteros, ketvertą amžių buvo niekam nežinoma, kol 1911 m. ją atrado H. Binhamas. Tai buvo religinis centras su granito šventyklomis, fontanais bei terasomis, kur inkų žyniai ir Saulės mergelės garbino savo dievus ir aiškinosi dangaus valią. Nusileidžiate į Agua Calientes – miestelį kalnų apsuptyje, garsų savo karštosiomis versmėmis, kurios davė miesteliui pavadinimą. Vakarop laisvas laikas, kurio metu siūlome pasivaikščioti po jaukų miestelį, išbandyti nacionalinės virtuvės patiekalus, įsigyti suvenyrų. Nakvynė viešbutyje Agua Calientes.


12 DIENA

Pusryčiai. Laisvas laikas, kurio metu galite pasinaudoti unikalia galimybe ankstyvą rytą dar kartą išvysti įspūdingąjį Maču Pikču, įprastai tokiu metu dar negaubiamą debesų. Įdomu paklaidžioti po paslaptingus griuvėsius, apžvelgti juos nuo šalia esančių kalvų viršūnių. Po pietų išvykstate traukiniu ir keliaujate į viešbutį Kuske. Nakvynė viešbutyje.


13 DIENA

Pusryčiai. Vykstate į oro uostą ir skrendate į Limą, skrydis: Kuskas – Lima. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Limoje

14 DIENA

Pusryčiai. Vykstate į oro uostą ir skrendate į Vilnių, skrydis: Lima– Vilnius.

15 DIENA

Parskrendate į Vilnių

Kelionės metu autobusu ir traukiniu nuvažiuojama ~2200 km.


Į kelionės kainą įskaičiuota:

  • Skrydis: Vilnius – Lima  – Vilnius;
  • Vietinis skrydis Kuskas – Lima;
  • Traukinio bilietas Kuskas  Agua Calientes – Kuskas;
  • Plaukimas į Ballestas salas;
  • Rankinis ir registruotas orlaivio bagažas1;
  • Pažintinė kelionė autobusu su oro kondicionieriumi pagal nurodytą programą;
  • 13 nakvynių 3viešbučiuose*;
  • Maitinimas: 13 pusryčių (kontinentiniai);
  • Įėjimo bilietai į mokamus objektus pagal programą;
  • Rusiškai/angliškai kalbančio vietinio gido paslaugos;
  • Lietuviškai kalbančio kelionės vadovo, vykstančio su grupe iš Lietuvos, paslaugos;
  • Ekskursinė programa;
  • Informacinė dalomoji medžiaga kelionės metu;
  • Kelionės dokumentų sutvarkymas.

Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos:

  • Išvykimo mokestis;
  • Draudimas;
  • Ankstyvas įsiregistravimas ar vėlyvas išsiregistravimas iš viešbučio;
  • Arbatpinigiai (taip pat vairuotojams ir gidams);
  • Kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos;
  • Pietūs, gėrimai vakarienių metu;
  • Papildomos ekskursijo;
  • Asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos.

Pastabos:

  • Kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos gali keistis.
  • () – skrydis su persėdimais.
  • – pagal aviakompanijos taisykles (reikalavimų bagažui teiraukitės likus 6 savaitėms iki kelionės).

DĖMESIO:

Kas dieną peržiūrime tūkstančius viešbučių ir kelionių pasiūlymų ieškodami geriausių ir pateikiame juos būtent Jums. Deja, gerų kainų pasiūlymų skaičius beveik visada būna ribotas, todėl kainos kinta. Jei kaina nesutampa su ta, kurią nurodėme savo išskirtiniuose pasiūlymuose, greičiausiai per tą laiką nuo paskelbimo iki skambučio mums, kažkoks kitas keliautojas siūlomą kelionę rezervavo ar net įsigijo. Dar kartą primename, kad pamatę gerų kainų pasiūlymą iš karto skubėtumėte rezervuoti, o ne lauktumėte kelias valandas ar net dienas. Visada galite susisiekti su mumis, ir mes su malonumu pabandysime rasti kitų kelionių alternatyvų asmeniškai Jums.

KAIP UŽSISAKYTI KELIONĘ?

  • Spauskite mygtuką UŽSAKYTI ir suveskite savo kontaktinius duomenis, mūsų vadybininkai su Jumis susisieks;
  • Rašykite mums el. paštu atostogos@alfaturas.lt
  • Skambinkite mums +370 5 269 1680
  • Atvykite pas mus i biurą, esantį A. Smetonos 7A - 14, Vilnius


Geros kelionės Jums linki Alfaturo komanda! Turite klausimų? Užduokite juos el. paštu atostogos@alfaturas.lt , pokalbių langelyje mūsų svetainėje arba tiesiog paskambinę tel. +370 5 269 1680.

Neradote ko ieškojote?

Rašykite mums!





Pažintinė programa Peru - didingos inkų civilizacijos pėdsakais

4409€
  • Kelionės metu vidutinė temperatūra +


Netinka kelionės data? Pateikite užklausą