KRUIZAS PO ARGENTINĄ, URUGVAJŲ, FOLKLANDO (MALVINŲ) SALAS IR ČILĘ

4499€
  • Kelionės metu vidutinė temperatūra +25
  • 1 n. Buenos Airėse


ATKREIPKITE DĖMESĮ! Į kelionės paketo kainą įskaičiuotas skrydis Vilnius - Argentina ir Čilė - Vilnius (su persėdimais Europos miestuose)!

 

SKRISK + PLAUK + PAŽINK 


Kelionės data: 2020.01.18 - 2020.02.04

 

Kajutė su langu - 4499 Eur/asm.

Kajutė su balkonu - 4799 Eur/asm.


DĖMESIO! KAINA NURODYTA ASMENIUI GYVENANT DVIVIETĖJE KAJUTĖJE!


Kelionės trukmė: 18 dienų (16 nakvynių: 1 nakvynė Buenos Airėse + 15 nakvynių laive)

Skrydis: Vilnius - Argentina ir Čilė - Vilnius (su persėdimais Europos miestuose)


Laivas: Azamara Journey


Kelionės programa:

Buenos Airės (Argentina) - Montevidėjas (Urugvajus) - Punta del Estė (Urugvajus) - Stenlis (Folklando (Malvinų) Salos) - Ušuaja (Argentina) - Punta Arenasas (Čilė) - Čilės fjordai (Čilė) - Puerto Chacabuco (Čilė) - Puerto Montas (Čilė) - San Antonijus (Čilė)

1 DIENA 

Išvykimas iš Vilniaus oro uosto į Argentiną (Buenos Aires) (su persėdimais Europos miestuose). 

2 DIENA

BUENOS AIRĖS (ARGENTINA). Atvykimas į Buenos Aires. Pervežimas iš oro uosto į viešbutį. Viešėdami Buenos Airėse apsistosite 4* viešbutyje su pusryčiais. Nakvynė viešbutyje.


Buenos Airės (Argentina) – aistringas, gyvybingas ir gražus, labai gražus miestas jaudinantis iki pat širdies gilumų ir apsigyvenantis po oda. Buenos Airėse (Argentinos sostinėje) susijungia išblukusi Europos didybė ir Lotynų Amerikos aistra... Vietinių mąstymas ispaniškas, stilius – prancūziškas, o bendravimas – itališkas – neblogas derinukas, tiesa?
Stilingieji „porteños“ (Buenos Airių gyventojai) mėgaujasi gyvenimu visur ir visada - nesvarbu, ar tai būtų sekmadieninė arbatėlė su draugais parke, ar gelato po dailiais XX amžiaus pradžios akmeniniais fasadais... Čia yra daugybė knygynų, kūrybingų parduotuvėlių ir gurmaniškų patiekalų... Jei gerai pažiūrėsi - menas čia gyvuoja visur: šaligatviuose, ant palangių, lėkštėse ir pačiuose žmonėse...
Na, o apie tango šokį Buenos Airėse, reikėtų rašyti atskirą pastraipą (ką ten pastraipą, visą rimtą straipsnį). Šis šokis, čia toks įprastas ir taip įaugęs į kraują, kaip mums cepelinai, gira ar klumpakojis. Apskritai, tango - ne tik šokis, tai – kultūra... tai - mąstymo būdas... Taigi, būdami čia mėgaukitės šiuo šokiu, stebėkite kaip tai daro kiti ir šokite patys, nes tokio tikro ir tango nepamatysite niekur kitur.


3 DIENA

BUENOS AIRĖS (ARGENTINA). Pusryčiai viešbutyje. Išsiregistravimas iš viešbučio. Pervežimas iš viešbučio į uostą. 17:00 val. išplaukiate iš Buenos Airių uosto.

4 DIENA

MONTEVIDĖJAS (URUGVAJUS). Atvykimas į Montevidėją - 08:00, išvykimas - 23:00.


Montevidėjas (Urugvajus) – sostinė ir didžiausias šalies miestas, tapęs namais (pagal skaičius) beveik pusei Urugvajaus gyventojų. Montevidėjas yra be galo gyvybingas, savotiškas, žavingas ir besididžiuojantis turtingu kultūriniu gyvenimu... Tai miestas, turintis daugybę skirtingų veidų - nuo savo pramoninio uosto iki išskirtinių paplūdimių, nuo istoriniame miesto verslo rajone esančių erdvių art deco stiliaus ir neoklasicistinių pastatų iki niūrių, liūdnų, susidėvėjusių dangoraižių, nuo elegantiškų, senesnių teatrų, mažų ir jaukių tango barų iki modernių paplūdimio diskotekų... Įvairovės čia tikrai daug, todėl miestas lengvai „prilimpa“ bet kokio skonio keliautojams.


5 DIENA

PUNTA DEL ESTĖ (URUGVAJUS). Atvykimas į Punta del Estę - 08:00, išvykimas - 17:00.


Punta del Estė (Urugvajus) – miestas, įsikūręs pietų Urugvajuje, pagrindinis ir prabangiausias šalies kurortas. Ką čia išvysite? Daugybė paplūdimių, elegantiški pajūrio namai, jachtų uostas, aukštaūgiai pastatai, prašmatnūs viešbučiai, aukštos klasės restoranai ir, žinoma, garsioji klubų zona... Tai štai jums planas svejuočiuojantis Punta del Estėje: meskite drabužius į šoną, šokite į bikinius, lėkite į vieną iš puikiųjų paplūdimių ir įdekite... Na, o vakare jau darykite tai, kas jums labiau prie širdies, eikite savo įdegusį kūną pajudinti į klubą, eikite valgyti gardaus maisto išvaizdingame restorane ar darykite, ką tik sugalvosite... Vakarėlių liūtams ir liūtėms čia tikrai patiks!


6 DIENA

Diena jūroje. Šią dieną galėsite išbandyti pramogas laive bei mėgautis saulės voniomis.

7 DIENA

Diena jūroje.

8 DIENA

STENLIS (FOLKLANDO (MALVINŲ) SALOS. Atvykimas į Stenlį - 09:00, išvykimas - 19:00.


Stenlis (Folklando (Malvinų) salos) – sostinė ir vienintelis Folklando (Malvinų) Salų miestas, kuriame gyvena apie 2000 gyventojų. Galima nesunkiai nuspėti kaip čia ramu... Po milijoninių miestų Stenlis – tikras atokvėpis. Ką čia nuveikus? Galite aplankyti piečiausią pasaulyje Kristaus Bažnyčios katedrą, 1845 m. pastatytą parlamentą, Folklando salų muziejų, tačiau labiausiai rekomenduojame Čigonų urvą, kuriame gyvena Magelano pingvinai (įspūdinga ir išskirtinė vieta). Taigi, gyventojų čia nedaug, tačiau turėsite galimybę susipažinti su pingvinais, ruoniais bei albatrosais...


9 DIENA

Diena jūroje.

10 DIENA

UŠUAJA (ARGENTINA). Atvykimas į Ušuają - 08:00. Čia praleisite naktį.


Ušuaja (Argentina) – judrus uostas, nuotykių centras ir beveik pasaulio kraštas (taip taip, pažiūrėkite į žemėlapį)... Šis miestas primena jaukų slidinėjimo kurortą: mieli, spalvingi namai, glaudžiai, netoli vienas kito stovintys Andų kalnų papėdėje ir jūros pašonėje – vaizdelis iš tiesų glostantis širdį...
Ką veikti Ušuajoje? Slidinėti, buriuoti, nardyti, leistis į žygius pėsčiomis – trumpai tariant, visais įmanomais būdais mėgautis vietine gamta ir jos teikiamais malonumais. O gamta čia atšiauri ir oho kokia įspūdinga!!! 


11 DIENA

UŠUAJA (ARGENTINA). Išvykimas iš Ušuajos - 08:00.

12 DIENA

PUNTA ARENASAS (ČILĖ). Atvykimas į Punta Arenasą - 07:00, išvykimas - 20:00.


Punta Arenasas (Čilė) - besiplečiantis metropolis, įsikūręs netoli piečiausio Čilės krašto, Magellano sąsiaurio (kuris yra tarp Atlanto ir Ramiojo vandenynų) pakraštyje. Neišmatuojama gamtos galybė ir beribis vietinių draugiškumas – didžiausi šios vietovės turtai. Nors dauguma keliaujančiųjų Punta Arenasą traktuoja kaip tarpinę stotelę lankant įspūdingiausias Čilės vietas, šiame mieste ir jo apylinkėse taip pat yra ką nuveikti ir ką pamatyti: nuo pingvinų stebėjimo Magdalenos saloje, plaukimo baidarėmis Magelano sąsiauriu iki apsilankymo vietinėse fermose ar vietinės virtuvės pažinimo (šviežios jūros gėrybės čia yra tiesiog fantastiškos).


13 DIENA

DIENA JŪROJE PRIE ČILĖS FJORDŲ (ČILĖ). Dvi dienas praleisite jūroje besimėgaudami nuostabiais fjordų vaizdais.


Čilės fjordai – tai atšiaurus, tačiau žodžiais nepsakomo nuostabumo ruožas, besitęsiantis daugiau nei 1600 kilometrų ir apimantis plotą, kuriame pilna ne tik fiordų, bet ir ugnikalnių, krioklių bei ledynų... Tai - įspūdingų jausmų šventė, nepaliestas gamtos grožis ir nepaprasti peizažai... Tai - migruojančių banginių, nesuskaičiuojamos daugybės pingvinų, kormoranų, ruonių kolonijų ir kitų fantastiškų būtybių namai... Tai geriausia gydykla ne tik kūnui, bet ir pavargusiai sielai – neapkrauta ir žmogaus nesugadinta... Tai – vaizdai, keičiantys požiūrį į pasaulį ir į gyvenimą... Tai – bus vienas gražiausių jūsų regėtų dalykų!


14 DIENA 

DIENA JŪROJE PRIE ČILĖS FJORDŲ (ČILĖ).


15 DIENA

PUERTO CHACABUCO (ČILĖ). Atvykimas į Puerto Chacabuco - 08:00, išvykimas - 13:30.


Puerto Chacabuco (Čilė) – tai atokus, nuo pasaulio izoliuotas miestelis... Kai kuriems gali pasirodyti, kad tai galbūt yra nuobodi vieta, kurioje maža veiklos ir pramogų. Bet tik pagalvokite, kokia tai iš tiesų egzotika! Matyti ramią vietovę, neužterštą triukšmu ir visais tais nereikšmingais XXI amžiaus dalykais... Matyti žmogaus nepaliestą ir nesugadintą gamtą ir mėgautis ramybe – juk tiek nedaug pasaulyje likę tokių vietų!
Miestelis talpina apie 1000 gyventojų, todėl čia nerasite parduotuvių, SPA centrų ar kitokių įprastų patogumų. Čia yra tik vienas, tačiau geras viešbutis (penkių žvaigždučių), skirtas keliautojams, kurie atvyksta tyrinėti vietinių apylinkių (Puerto Chacabuco yra daugelio ekspedicijų į Čilės fiordus ir aplinkines teritorijas atspirties taškas).


16 DIENA

PUERTO MONTAS (ČILĖ). Atvykimas į Puerto Montą - 08:00, išvykimas - 17:00.


Puerto Montas (Čilė) – tai vartai į daugelį gamtos stebuklų, kuriuos globoja Pietų Amerikos Patagonijos regionas. Šį varbų jūrų uostą ir žvejybos (ypač lašišų) centrą supa žadą atimantys peizažai: kyšantys ugnikalniai, snieguotos kalnų viršūnės ir žali laukiniai miškai. Visa tai susidėlioja į nepaprastai žavingą paveikslą, kuriame civilizacija harmoningai susilieja su gamta.
Įdomią ir išskirtinę atmosferą čia sukuria vokiška dvasia (taip taip, vokiška, ne kitaip). Vokiečiai miestą įkūrė 1800-ųjų viduryje ir jų architektūra, papročiai ir virtuvė vis dar išsilaikė iki šių dienų.


17 DIENA

Diena jūroje. 

18 DIENA

SAN ANTONIJUS (ČILĖ). Atvykimas į uostą - 07:00. Pusryčiai laive. Pervežimas iš uosto į oro uostą. Skrydis į Vilnių (su persėdimais Europos miestuose).

KRUIZO PROGRAMA:

Diena Uostas Atvykimas Išvykimas
1 Buenos Airės (Argentina)   17:00
2 Montevidėjas (Urugvajus) 08:00 23:00
3 Punta del Estė (Urugvajus) 08:00 17:00
4 Diena jūroje    
5 Diena jūroje    
6 Stenlis (Folklando (Malvinų) Salos) 09:00 19:00
7 Diena jūroje    
8 Ušuaja (Argentina) 08:00  
9 Ušuaja (Argentina)   08:00
10 Punta Arenasas (Čilė) 07:00 20:00
11 Čilės fjordai (Čilė)    
12 Čilės fjordai (Čilė)    
13 Puerto Chacabuco (Čilė) 08:00 13:30
14 Puerto Montas (Čilė) 08:00 17:00
15 Diena jūroje    
16 San Antonijus (Čilė) 07:00  



SUSIPAŽINKITE SU LAIVU, KURIUO KELIAUSITE: 

Laivas „Azamara Journey“ nėra didelis kaip dauguma kitų kruizinių laivų. Aplinka šiame laive jauki, o darbuotojai draugiški – tad Jūsų laukia malonus ir geras laikas jūroje.
Laive yra: pagrindinis restoranas, grilio restoranas, užkandžių baras, kavos baras, sporto klubas, baseinas lauke, sveikatingumo kursai, masažas, SPA centras, teatras.



KAJUTĖ SU LANGU

Kajutės plotas: apie 13,3 - 15,8 m².
Kajutėje yra: panoraminis langas arba iliuminatorius, vetainės erdvė (sofa-lova ir stalas, vonios kambarys (dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas, kilpiniai chalatai ir šlepetės), plokščiaekranis televizorius, telefonas, šaldytuvas, mini baras, oro kondicionierius, seifas, nemokamas skėčių ir žiūronų naudojimas, nemokama batų valymo paslauga, pasveikinimo krepšelis su šviežiais vaisiais, gyvos gėlės.

KAJUTĖ SU BALKONU

Kajutės plotas: apie 16,3 m² (balkonas – apie 3,7 m²).
Kajutėje yra: panoraminis langas arba iliuminatorius, vetainės erdvė (sofa-lova ir stalas, vonios kambarys (dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas, kilpiniai chalatai ir šlepetės), plokščiaekranis televizorius, telefonas, šaldytuvas, mini baras, oro kondicionierius, seifas, nemokamas skėčių ir žiūronų naudojimas, nemokama batų valymo paslauga, pasveikinimo krepšelis su šviežiais vaisiais, gyvos gėlės.

KAJUTĖ SU LANGU KRUIZAS PO ARGENTINĄ, URUGVAJŲ, FOLKLANDO (MALVINŲ) SALAS IR ČILĘ
KAJUTĖ SU BALKONU KRUIZAS PO ARGENTINĄ, URUGVAJŲ, FOLKLANDO (MALVINŲ) SALAS IR ČILĘ


Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:

  • Skrydis Vilnius - Argentina ir Čilė - Vilnius (su persėdimais Europos miestuose);
  • Pervežimai (oro uostas - viešbutis - uostas - oro uostas);
  • 1 nakvynė Buenos Airėse 4* viešbutyje su pusryčiais;
  • 15 nakvynių „Azamara Journey“ laive pasirinktoje kajutėje;
  • „Viskas įskaičiuota“ maitinimo tipas kruizo metu;
  • Arbatpinigiai laive;
  • Pramoginė programa laive;
  • Dauguma paslaugų teikiamų laive;
  • Uosto ir kuro mokesčiai;
  • Bagažas.

Į KELIONĖS KAINĄ NEĮSKAIČIUOTA:

  • Tam tikri alkoholiniai gėrimai;
  • Maistas tam tikruose restoranuose;
  • SPA paslaugos (masažai ir t.t.) bei kai kurie sporto užsiėmimai kruiziniame laive;
  • Asmeninės išlaidos;
  • Apžvalginės ekskursijos uostuose;
  • Internetas;
  • Medicininės išlaidos;
  • Sveikatos draudimas kelionės metu (DRAUDIMĄ GALITE UŽSAKYTI ČIA).

DĖMESIO:

Kainų ir vietų skaičius yra ribotas. Šios kainos yra dinaminės ir keičiasi po kiekvieno užsakymo. Primename, kad pamatę Jums patinkantį pasiūlymą iš karto skubėtumėte rezervuoti kol kelionės kaina nepakilo. O jei atsitiko taip, kad Jūsų norima kelionė pabrango, visada galite susisiekti su mumis ir mes su malonumu surasime kitų kelionių alternatyvų asmeniškai Jums.

KAIP UŽSISAKYTI KELIONĘ?

  • Spauskite mygtuką UŽSAKYTI ir suveskite savo kontaktinius duomenis, mūsų vadybininkai su Jumis susisieks;
  • Rašykite mums el. paštu atostogos@alfaturas.lt
  • Skambinkite mums +370 5 269 1680
  • Atvykite pas mus i biurą, esantį A. Smetonos 7A - 14, Vilnius


Geros kelionės Jums linki Alfaturo komanda! Turite klausimų? Užduokite juos el. paštu atostogos@alfaturas.lt , pokalbių langelyje mūsų svetainėje arba tiesiog paskambinę tel. +370 5 269 1680.

Neradote ko ieškojote?

Rašykite mums!





Urugvajus – kontrastais ir netikėtumais žavinti šalis

Urugvajus keliautojams asocijuojasi su egzotika ir su tokia Lotynų Amerika, su kokia esame susipažinę iš knygų ir serialų. Vis dėlto, puoselėjant tokius lūkesčius gali tekti labai nusivilti: iš pirmo žvilgsnio Urugvajus europiečiams pasirodo labiau artimas nei egzotiškas. Šioje šalyje pabuvojus kiek ilgiau pirmasis įspūdis išsisklaido tarsi dūmas: įvairūs netikėtumai neretai verčia tiesiog aiktelėti iš nuostabos. Urugvajus tikrai nudžiugins ne tik nuostabia gamta, bet taip pat ir įvairiais lankytinais objektais, kurių šioje šalyje yra stebėtinai daug.

KLIMATAS

Urugvajuje vyrauja subtropinis klimatas: vasaros metu (gruodžio-vasario mėnesiais) temperatūra pakyla iki 35 laipsnių šilumos, o žiemos metu termometro stulpelis nenusileidžia žemiau 10 laipsnių. Pučiant pietiniams vėjams kartais temperatūra gali nukristi ir iki -5 laipsnių. Žiemos įprastai yra sausesnės nei vasaros, daugiausiai kritulių galima tikėtis kovo mėnesį. Geriausias metas vykti į Urugvajų – lapkričio-vasario mėnesiai.

Vidutinė oro ir vandens metinė temperatūra:

Mėnuo

 

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Oro temperatūra

24

23

21

17

14

11

11

12

14

17

19

22

Vandens temperatūra

22

23

22

19

17

14

12

12

13

15

18

21

ĮDOMŪS FAKTAI APIE URUGVAJŲ

  • „Uruguay“, išvertus iš gvaranių kalbos, reikštų „paukščių vanduo“ arba „paukščių upė“;
  • Apie 90 procentų Urugvajaus žemių yra naudojamos galvijų auginimui;
  • 1930 metais Urugvajuje vyko pirmasis pasaulinis futbolo čempionatas;
  • Urugvajus yra mažiausiai korumpuota Lotynų Amerikos šalis;
  • Beveik pusė Urugvajaus gyventojų yra įsikūrę sostinėje Montevidėjuje;
  • Nors šalia kaimyninių šalių Urugvajus atrodo tarsi nykštukinė valstybė, tačiau Urugvajus yra net tris kartus didesnis už Lietuvą.

KAIP PAŽINTI URUGVAJŲ?

Urugvajuje puikiai išplėtotas geležinkelių tinklas, kurį sudaro beveik 9000 km kelių. Keliauti traukiniu galima pakankamai greitai ir patogiai, todėl tai yra viena populiariausių turistų pasirenkamų transporto priemonių. Keliautojai taip pat turi galimybę išsinuomoti automobilį, tačiau svarbu nusiteikti netikėtumams: dalis Urugvajaus kelių neturi apsauginės dangos, todėl keliauti ne visada yra pakankamai patogu. Litras degalų šioje šalyje kainuoja maždaug 1,25 €, o kilometras keliaujant taksi – apie 0,6 €.

URUGVAJAUS VIRTUVĖ

Urugvajuje auginami ryžiai, javai, ankštinės kultūros, įvairūs vaisiai. Puikiai išvystyta ne tik gyvulininkystė, bet taip pat ir žūklė, todėl viešėdami šioje šalyje turėsite galimybę paragauti ne tik mėsos, bet taip pat ir žuvies patiekalų. Populiaru gaminti kreminės konsistencijos sriubas, žuvis gali būti kepama, sūdoma ar džiovinama, įprastai žuvies patiekalai patiekiami su virtomis bulvėmis, sviestu ir citrina. Populiariausia mėsa – kalakutiena ir aviena, garnyrui įprasta patiekti bulves, virtas morkas, pupeles bei žiedinius kopūstus. Vienas mėgstamiausių desertų – pudingas, kuris gaminamas iš kiaušinių trynių, baltos duonos, pieno, džiūvėsių ir džiovintų figų.

Tradiciniai patiekalai, kurių verta paragauti nuvykus:

  • Puchero – mėsos troškinys;
  • Milanesa – kepsnys džiūvėsiuose;
  • Parrillada – sultinga kepta jautiena;
  • Dulce – tradicinė Kalėdų duona;
  • Alfajores – tradicinis sumuštinis;
  • Chaja – biskvitinės tešlos patiekalas su uogiene ir grietinėle;
  • Milhojas – sluoksniuotas pyragas su grietinėle ir uogiene;
  • Pascualina – tradicinis pyragas su mangoldais, špinatais ir kiaušiniais.

Urugvajaus alkoholiniai gėrimai:

  • Malbec vynas.

NAUDINGA INFORMACIJA

Kalba: ispanų, galima susikalbėti angliškai.

Valiuta: Urugvajaus pesas (1 € – 38,8 UYU).

Kelionės dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečiams būtina turėti ne mažiau nei 6 mėnesius galiojantį pasą (trumpalaikei viešnagei viza nėra reikalinga).

Religija: 47,1 proc. Urugvajaus gyventojų priskiria save katalikams.

Arbatpinigiai: įprasta palikti 10 proc. arbatpinigių, jei jie nėra įtraukti į sąskaitą.

Sveikata: keliaujant į Urugvajų nėra privalomų skiepų, tačiau rekomenduojama pasiskiepyti nuo hepatito A ir B, vidurių šiltinės. Jei lankysitės tokiose vietovėse, kuriuose yra laukinių gyvūnų, taip pat patartina pasiskiepyti nuo pasiutligės.

Lauktuvės: vilnoniai gaminiai, vietinis vynas, indėniškos tematikos suvenyrai, arbata, skulptūrėlės su gyvūnų atvaizdais, egzotiški vaisiai.

KĄ PAMATYTI? KUR PAILSĖTI?

Montevidėjas – Urugvajaus sostinė, žavinti didingais XX amžiaus pradžios pastatais. Čia gyvenimas tiesiog virte verda: ausis pasiekia gatvės muzikantų skleidžiami garsai, akis galima paganyti į pasirodymus rengiančius artistus, ir t.t. Šiame mieste rasite gausybę meno muziejų, kuriuose tikrai bus kuo pasigėrėti.

Punta del Este – miestas pietų Urugvajuje, kuris traukte traukia turistus. Šis miestas tikrai paliks įspūdį naktinio gyvenimo mylėtojams, kuriuos maloniai nustebins vietinių gyventojų rengiami vakarėliai. Dienos metu turėsite galimybę pasivaikščioti medine promenada bei pasigėrėti gamtos vaizdas. Viešint šiame mieste būtų tikra nuodėmė neaplankyti vienos didžiausių Punta del Este įžymybių – Brava paplūdimyje esančios rankos skulptūros. Vienas populiariausių šio miesto paplūdimių – Bikini beach, kuris garsėja nuostabaus grožio saulėlydžiais.

La Pedrera – tai vienas gražiausių Urugvajaus miestų. La Pedrera garsėja puikiais restoranais, nuostabaus grožio paplūdimiais bei pramogomis, kurių nerasite niekur kitur. Viešėdami šioje Urugvajaus dalyje būtinai aplankykite Laguna de Rocha, kur galėsite pasigrožėti nuostabaus grožio gamta bei retomis paukščių rūšimis.

Cabo Polonio – tai gyvenvietė, esanti rytinėje Urugvajaus pakrantėje. Cabo Polonio garsėja įspūdingo grožio kopomis, todėl čia rekomenduojama apsilankyti kiekvienam, norinčiam pasigėrėti šiais gamtos sukurtais stebuklais. Viešėdami Cabo Polonio taip pat aplankykite garsųjį švyturį, iš kurio galėsite pasigrožėti saulėlydžiu (prieš tai vertėtų pasidomėti švyturio darbo valandomis). Jei pasiseks, Cabo Polonio pakrantėse galėsite pamatyti jūrų liūtų!

Barra de Valizas – kurortas, esantis Urugvajaus pietryčiuose. Čia rekomenduojama apsilankyti tiems poilsiautojams, kurie nori pasigrožėti laukine gamta ir pailsėti nuo miesto šurmulio. Viešėdami šiame kurorte turėsite galimybę pasimėgauti skaidriu jūros vandeniu ir nuostabiais smėlio paplūdimiais.

Punta Del Diablo – tai pajūrio vietovė, kuri anksčiau buvo itin mėgstama hipių. Šiandien čia galite pasimėgauti vandens pramogomis bei paragauti puikių kokteilių, kurių galima įsigyti tiesiog paplūdimyje. Atvykę į Punta Del Diablo vietovę būtinai aplankykite Santa Teresos nacionalinį parką.

Salto – nedidelis miestelis, esantis šiaurės vakarų Urugvajuje. Miestelis buvo pastatytas 1756 metais, o šiandien čia galima pasigrožėti ne tik istoriniais paminklais, bet taip pat ir parkais bei kitais lankytinais objektais. Viešėdami šiame miestelyje aplankykite Harriague parką, Salto katedrą, Salto Grandės užtvanką bei įspūdingą miestelio vandens parką.

Carmelo – tai miestas, esantis Urugvajaus pietvakariuose. Carmelo miestelis neretai yra lyginamas su Italijos regionu Toskana: čia yra auginamos įvairių rūšių vynuogės, iš kurių gaminamas nuostabaus skonio ir aromato vynas. Viešėdami šiame miestelyje turėsite galimybę išbandyti vyno degustaciją, pajodinėti žirgais bei pasigrožėti nuostabiu kraštovaizdžiu.




Argentina – gyvūnija ir gamtos stebuklais kerinti šalis

Argentina – antra pagal dydį Pietų Amerikos šalis, garsėjanti aistringu tango šokiu, vakarinėje dalyje stūksančiais Andų kalnais bei unikalia vyndaryste. Argentina žavi egzotiška gyvūnija, nuostabaus grožio gamtos vaizdais bei gyvenimo džiaugsmu pulsuojančia atmosfera. Jei ieškote tokios kelionių krypties, kuri tarsi nukeltų į visiškai kitokį pasaulį, Argentina – kaip tik jums!

KLIMATAS

Argentina yra didelė šalis, todėl jos klimatas yra labai įvairus. Buenos Airių klimatas yra šiltas ir drėgnas: čia žiemos metu temperatūra gali pasiekti 0 laipsnių Celsijaus, o vasarą – net 35 laipsnius šilumos (temperatūra dieną ir naktį ženkliai skiriasi). Argentinos šiaurės rytuose klimatas yra karštas ir drėgnas, o šiaurės vakaruose – karštas ir sausas. Vakarų provincijose (La Rioja, Catamarca, Santiago del Estero) vasaros metu oro temperatūra gali siekti net 40 laipsnių karščio. Andų kalnuose žiemą gali būti labai daug sniego, o temperatūra gali nukristi iki -20 laipsnių šalčio. Vasara Argentinoje trunka nuo gruodžio iki vasario mėnesio, tačiau turistams rekomenduojama čia atvykti balandžio-birželio mėnesių laikotarpiu, kuomet temperatūra yra ne tokia aukšta.

Vidutinė oro ir vandens metinė temperatūra:

Mėnuo

 

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Oro temperatūra

25

22

22

19

15

12

12

14

15

18

21

23

Vandens temperatūra

21

22

22

19

17

14

12

12

14

15

18

20

ĮDOMŪS FAKTAI APIE ARGENTINĄ

  • Argentonoje yra aukščiausias ir giliausias vakarų pusrutulio taškas – Akonkagvos kalnas siekia 6960 m, o Laguna del Carbon įdubusi 105 metrus žemiau jūros lygio;
  • Argentina garsėja didžiausiu pasaulyje psichiatrų skaičiumi: 100 000 gyventojų tenka net 145 specialistai;
  • Šioje šalyje buvo sukurtas pirmasis pilnametražis animacinis filmukas;
  • Nors futbolas neretai yra laikomas nacionaliniu Argentinos sportu, tačiau tokiu titulu taip pat puikuojasi ir kitas žaidimas – pato (tai – žaidimas raitomis, kuris primena krepšinio ir polo mišinį);
  • Argentinietis Domingo Liota 1969 metais sukūrė ir sėkmingai implantavo pirmąją dirbtinę širdį.

KAIP PAŽINTI ARGENTINĄ?

Įvairiuose Argentinos regionuose rekomenduojama rinktis skirtingas transporto priemones: sostinėje patogu keliauti metro, traukiniais, autobusais ar taksi, o provincijose – autobusais arba taksi. Jei tektų įveikti didelius atstumus, galite pasvarstyti ir apie keliones lėktuvu. Viešėdami Argentinoje taip pat turėsite galimybę išsinuomoti automobilį, tačiau įvertinkite tai, kad nemažai greitkelių yra mokami. Vairuojant labai svarbu būti atidiems ir atsargiems, nes vietiniai gyventojai nėra linkę laikytis kelių eismo taisyklių.

ARGENTINOS VIRTUVĖ

Argentinos virtuvėje itin gausiai naudojama jautiena, tad tikrai turėsite galimybę paragauti iš šios mėsos pagamintų patiekalų. Nenustebkite, jei pasirodys, kad čia ragauta jautiena jums pasirodys skaniausia, kokią tik esate valgę, – argentiniečiai tikrai gali didžiuotis unikaliais receptais ir maisto ruošimo gebėjimais. Argentinoje populiaru valgyti picas, makaronus ir ant grotelių keptą mėsą, kuri yra ruošiama pagal specialią technologiją. Restoranuose mėsos patiekalai įprastai yra patiekiami didelėmis porcijomis, todėl 2-3 asmenims gali pakakti vos vieno patiekalo. Vis dėlto, garnyrą ir salotas reikės užsisakyti atskirai.

Tradiciniai patiekalai, kurių verta paragauti nuvykus:

  • Choripan – vietinės gamybos dešrainis;
  • Tostado – kepti sumuštiniai su sūriu ir kumpiu;
  • Empenada – nedideli pyragėliai su įdaru;
  • Parrilla – pagal specialią technologiją kepta mėsa;
  • Chimichurri – tradicinis padažas;
  • Provoleta – tradicinis keptas sūris.

Argentinos alkoholiniai gėrimai:

  • Malbec vynas;
  • Bonarda vynas;
  • Torrontés vynas;
  • Vietinis likeris;
  • Vietinis alus.

NAUDINGA INFORMACIJA

Kalba: ispanų, miestuose galima susikalbėti angliškai, vokiškai, prancūziškai, itališkai ar portugališkai.

Valiuta: Argentinos pesas ( 1 € – 50,76 ARS).

Kelionės dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečiams, planuojantiems kelionę ne ilgesniam nei 90 dienų laikotarpiui, viza nėra reikalinga (pakanka ne trumpiau nei 6 mėnesius galiojančio paso).

Religija: Romos katalikai.

Arbatpinigiai: įprasta palikti 10-15 proc. arbatpinigių nuo išleistos sumos. Kartais arbatpinigiai jau yra įtraukti į sąskaitą.

Sveikata: privalomų skiepų nėra, tačiau rekomenduojama pasiskiepyti nuo Geltonojo drugio ir maliarijos, hepatito A ir B, difterijos ir stabligės.

Saugumas: didmiesčiuose pravartu pasisaugoti kišenvagių.

Lauktuvės: odos gaminiai, indėniški suvenyrai, argentinietiška arbata, vietinis vynas, nacionalinio Argentinos paukščio krosniaus statulėlė.

KĄ PAMATYTI? KUR PAILSĖTI?

Ibera pelkės – tai unikali vietovė, kurioje yra saugoma turtingiausia visos Argentinos gyvūnija. Eidami pėsčiomis arba jodami žirgais turėsite galimybę iš arti pasigrožėti egzotiškais paukščiais, kaimanais, stambiausiais pasaulio graužikais kapibaromis, elniais, beždžionėmis ir kitais gyvūnais.

Ušuaja – tai piečiausias pasaulio miestas, įsikūręs Ugnies Žemės saloje. Pirmieji šio miesto gyventojai buvo misionieriai, o vėliau čia pastatyta pataisos kolonija bei įkurta karinė jūrų bazė. Šiandien Ušuaja – turistų laukiantis miestas, kuriame rasite gausybę restoranų ir kavinių. Šis miestas taip pat garsėja turistinių žygių trasomis, slidinėjimo pramogomis bei kruizais į Argentinos Antarktidą.

Mendozos vyndarių regionas žavi didžiulėmis vynuogynų plantacijomis ir vyno rūšių gausa. Viešėdami šiame regione turėsite galimybę sudalyvauti vyno degustacijoje, kuri paliks tikrai puikų įspūdį.

Monte Fitz Roy – tai 3375 m aukščio kalnas, kurio nežemiška forma privilioja fotografus iš įvairių pasaulio šalių. Nors įkopti į šį kalną gali būti tikrai sudėtinga (Monte Fitz Roy yra laikomas vienu pavojingiausių kalnų – jo viršukalnę kasmet pasiekia vos keletas alpinistų), tačiau pasigėrėti šiuo kalnu iš arčiau – tiesiog būtina.

Valdeso pusiasalis – svarbus gamtos draustinis, kuriame yra saugoma unikali Argentinos gyvūnija. Šiame pusiasalyje galima pamatyti jūrų liūtų ir ruonių, o spalio-kovo mėnesiais – ir pingvinų. Jei pasiseks, viešėdami šiame pusiasalyje taip pat galėsite pamatyti ir banginių (čia jie lankosi birželio-gruodžio mėnesiais).

Bariloche – tai miestas Anduose, kuris apsuptas kalnų ir ežerų. Šioje vietovėje galėsite pasimėgauti vandens pramogomis, leistis į keliones pėsčiomis ar kopti į kalnus. Nepamirštami įspūdžiai tiesiog garantuoti!

Perito Moreno ledynas – vienas didžiausių ir įspūdingiausių pasaulio ledynų, kuris stūkso Argentinos Santa Kruso provincijoje. Didžiąją dalį Perito Moreno ledyno galima apžiūrėti keliaujant valtimis.

Igvasu kriokliai – daugiausiai turistų sulaukiantys Argentinos gamtos stebuklai, esantys Argentinos ir Brazilijos pasienyje. Vienas gražiausių krioklių yra net 82 m aukščio!

Buenos Airės – Argentinos sostinė, kurioje galite pajusti tikrąjį šios šalies gyvenimo ritmą. Išvertus iš ispanų kalbos šio miesto pavadinimas reikštų „geras vėjas“: čia viešintys žmonės neretai pajunta ne tik lengvą brizą, bet taip pat ir įkvėpimą meninei veiklai. Lankydamiesi šiame mieste užsukite į high-tech stiliaus kvartalą Puerto Madero, nuvykite į Plaza de Mayo, aplankykite tango gimtinę La Boca. La Boca – tai darbininkų ir menininkų rajonas, kuris itin gausiai lankomas turistų. Šiame kvartale turėsite galimybę pasigrožėti tango šokėjų ir kitų artistų pasirodymais, pasigėrėti spalvingais nedidukais nameliais, bei apsilankyti garsiajame La Ribera teatre.




Čilė – kultūros ir laukinės gamtos samplaika

Čilė – kontrastinga ir nepaprastai graži šalis, kuri turistus vilioja laukine gamta, geriausios kokybės paslaugomis bei daugybe lankytinų objektų. Čilė yra pati siauriausia šalis visame žemyne, kuri turi ilgą demokratinio valdymo istoriją, ir yra vertinama kaip geriausią ekonominę ateitį turinti valstybė visoje Pietų Amerikoje. Na, argi ne smalsu su šia šalimi susipažinti iš arčiau?

KLIMATAS

Čilės klimatas skirtingose vietovėse yra labai įvairus. Didžiojoje šalies dalyje galima išskirti keturis metų laikus: vasara tęsiasi nuo gruodžio iki vasario mėnesio, ruduo – nuo kovo iki gegužės, žiema – nuo birželio iki rugpjūčio, o pavasaris – nuo rugsėjo iki lapkričio. Geriausias metas vykti į Čilę – rugsėjis-lapkritis arba kovas-gegužė.

Vidutinė oro ir vandens metinė temperatūra:

Mėnuo

 

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Oro temperatūra

21

20

18

15

12

9

9

10

12

15

17

20

Vandens temperatūra

17

18

17

16

15

14

13

14

15

15

16

17

ĮDOMŪS FAKTAI APIE ČILĘ

  • Čilės uostamiestyje Valparaise 2007 metais kilo didžiulis gaisras, kurį užgesino... net 16 000 gaisrininkų! Šis įvykis buvo užfiksuotas Gineso rekordų knygoje;
  • Čilė – viena didžiausių pasaulyje vyno eksportuotojų;
  • Čilėje skyrybų skaičius yra vienas mažiausių visame pasaulyje. Tiesa, teisė nutraukti santuoką buvo suteikta tik 2005-aisiais;
  • Čilėje yra sausiausia pasaulio dykuma Atakama, kurioje metų metus neiškrinta nė vienas vandens lašelis.

KAIP PAŽINTI ČILĘ?

Pažinti Čilę galima keliaujant autobusu, traukiniu, mikroautobusu, taksi ar lėktuvu. Dalis Čilės kelių yra padengti žvyru, tačiau dėl to nerimauti nereikėtų – dauguma jų yra itin puikios kokybės. Viešėdami Čilėje taip pat turėsite galimybę išsinuomoti automobilį, tačiau svarbu žinoti, kad minimalus vairuotojų amžius yra 21 metai.

ČILĖS VIRTUVĖ

Čilės virtuvės formavimuisi didelę įtaką turėjo ispanų maisto ruošimo tradicijos. Vėliau Čilės virtuvei padarė didelę įtaką islamiška ir Europos valstybių virtuvė, todėl šiandien šioje šalyje gaminami valgiai pasižymi itin didele įvairove. Nacionalinėje virtuvėje gausiai naudojamos jūrų gėrybės, patiekalų receptuose dažnai naudojamas vynas, mėgstamos labai neįprastos maisto produktų kombinacijos. Jei manote, kad jus nustebinti bus labai sunku, nuvykę į Čilės restoranus tikrai pakeisite savo nuomonę!

Tradiciniai patiekalai, kurių verta paragauti nuvykus:

  • Empanada – pyragas su jautienos įdaru;
  • Zarzuela – tradicinis žuvies troškinys;
  • Bistec a lo pobre – kepsnys su bulvėmis, kiaušiniais ir svogūnais;
  • Arroz con pollo – vištienos troškinys su ryžiais;
  • Cazuela de ave – vištienos ir ryžių sriuba;
  • Chupe – žuvies sriuba su sviestu ir sūriu;
  • Pastel de choclo – kukurūzų pyragas su mėsos įdaru;
  • Empanada de queso – pyragaitis su sūrio įdaru;
  • Anticuchos – tradicinis patiekalas iš jautienos širdies ir kukurūzų.

Čilės alkoholiniai gėrimai:

  • Vietinis vynas;
  • Pisco – vynuogių degtinė.

NAUDINGA INFORMACIJA

Kalba: ispanų. Daugelis Čilės gyventojų puikiai supranta angliškai, tačiau rekomenduojama išmokti bent keletą pagrindinių ispaniškų frazių.

Valiuta: Čilės pesas (1 CLP – maždaug 0,001 €).

Kainos: pietūs nebrangiame restorane kainuos maždaug 4445 CLP, puodelis kavos – 1491 CLP, 1,5 l vandens butelis prekybos centre – 821 CLP, kelionė autobusu – apie 670 CLP, kilometras taksi – 800 CLP.

Kelionės dokumentai: Lietuvos Respublikos piliečiams, į Čilę vykstantiems trumpesniam nei 90 dienų laikotarpiui, viza nėra reikalinga (pakanka turėti ne trumpiau nei 6 mėnesius galiojantį pasą);

Religija: katalikų.

Etiketas: Čilėje nemandagu valgyti rankomis – net ir gruzdintas bulvytes!

Arbatpinigiai: įprastai paliekamų arbatpinigių suma sudaro 10%  pateiktos restorano sąskaitos. Viešbučių pasiuntinukams ir degalinių patarnautojams priimtina palikti 1-3 €.

Lauktuvės: variniai indai ar papuošalai, vietinis vynas, drabužiai su lamų kailiu, odiniai aksesuarai.

KĄ PAMATYTI? KUR PAILSĖTI?

Torres del Paine nacionalinis parkas – tai viena įspūdingiausių vietovių visoje Čilėje. Šis parkas yra tiesiog ideali vieta mėgstantiems ilgas keliones pėsčiomis: žygiuodami turėsite galimybę pasigėrėti nuostabaus grožio kraštovaizdžiu ir tiesiog susilieti su gamta. Čia geriausia apsilankyti gruodžio-vasario mėnesiais, nes šiuo metu dienos yra pakankamai ilgos, o lietaus tikimybė – labai nedidelė.

Valle de la Luna vietovės pavadinimas lietuviškai reikštų „Mėnulio slėnis“. Unikalaus grožio kraštovaizdis vilioja turistus iš įvairių pasaulio šalių, todėl viešint Čilėje būtų tikra nuodėmė čia neapsilankyti.

Velykų sala ir jos akmeninės skulptūros nepalieka nė vieno abejingo. Nors ši sala tikrai nėra arti žemyninės Čilės, tačiau ji yra vienas didžiausių traukos centrų. Iki šiol nėra žinoma, kaip šios statulos buvo pastatytos į dabartines jų vietas, nes jos turėjo būti gabenamos mažiausiai 18 km per visą salą. Velykų salos statulos yra apipintos daugybe įvairių legendų, tad tikrai bus įdomu jas išvysti ir savo akimis.

Santjagas – Čilės sostinė, kurią tiesiog privaloma aplankyti. Tai – šalies kultūros ir pramogų centras, kuriame gausu muziejų ir galerijų, restoranų, viešbučių ir prekybos centrų. Santjagas buvo įkurtas 1541 metais, todėl šis miestas gali didžiuotis turtinga istorija ir įvairiais kultūriniais objektais. Viešint šiame mieste rekomenduojama aplankyti kultūros rūmus La Moneda, Čilės nacionalinį dailės muziejų, Atminties ir žmogaus teisių muziejų, San Cristobal kalną, ir t.t. Jūsų dėmesio vertų objektų čia tikrai nestinga, todėl viešnagei šiame mieste rekomenduojama skirti bent porą dienų.

Valparaisas – trečias pagal dydį Čilės miestas, esantis tarp jūros ir pakrantės kalnų, maždaug 112 km į šiaurės vakarus nuo Santjago. Valparaisas garsėja unikalia architektūra, mūrinėmis gatvėmis ir puikiais paplūdimiais, todėl čia tikrai yra kur paganyti akis.

Laukos nacionalinis parkas – tai Čilės šiaurėje esantis parkas, kuris užima net 1300 kvadratinių kilometrų teritoriją. Parke galima pasigrožėti unikaliu Andų aukštikalnių kraštovaizdžiu, ugnikalnių papėdėse telkšančiais ežerais bei turtinga gyvūnija. Laukos nacionaliniame parke galima sutikti vikunijų, lamų, alpakų bei maždaug 140 paukščių rūšių.

Pumalino parkas – tai 2005 metais įkurtas gamtos draustinis, kuris šiandien yra vienas lankomiausių Čilės objektų. Čia lankydamiesi galėsite pasigrožėti įspūdinga augmenija ir gyvūnija, ir pasijusti taip, tarsi viešėtumėte žmogaus dar neatrastame žemės kampelyje.

Atakamos dykuma – tai sausiausia vieta visoje Žemėje. Teigiama, kad kai kuriose šios dykumos vietose dar niekada nelijo, todėl augmenija čia itin skurdi. Atakamos dykumoje ganėtinai vėsu – oro temperatūra vasarą siekia maždaug 18 laipsnių Celsijaus, tačiau smėlis gali įkaisti iki 50 laipsnių temperatūros. Šioje dykumoje galima pamatyti akmenyse išraižytų figūrų, kurioms gali būti daugiau nei 1000 metų.




KRUIZAS PO ARGENTINĄ, URUGVAJŲ, FOLKLANDO (MALVINŲ) SALAS IR ČILĘ

4499€
  • Kelionės metu vidutinė temperatūra +25


Netinka kelionės data? Pateikite užklausą
Loaded in 5,820763 seconds